Economic

e-Proprietatea, după e-Factura / Cum va fi stabilită valoarea proprietăților / De când va fi implementat programul

e-Proprietatea este așteptată cu… frisoane de cei ce au case și terenuri. Este un angajament în PNRR, care trebuie respectat de Guvernul României. Și trebuie implementat de la 1 ianuarie 2026.

e-Proprietatea, după e-Factura

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor – foto, a declarat în acest sens, conform news18.ro: „e-Propietatea e angajament în PNRR. Valoarea proprietăților se va stabili în funcție de valorile de piață. Nu se vor folosi standardele notarilor. De unde avem valorile? Ministerul va colecta baza de date de la cadastru, notari, de la autoritățile locale. Pe baza acestor informații, la nivelul fiecărei localități, prin sistemul informatic vor fi furnizate valorile de piață ale proprietăților. Este o transformare de profunzime petnru impozitarea proprietăților”.

e-Proprietatea, după e-Factura

Ministrul de Finanțe uită’’ să puncteze că taxele pe proprietăți intră în bugetele locale, nu în bugetul consolidat al României.

Într-un comentariu al celor de la oficiuldestiri.ro, se precizează, printre altele, pe subiectul e-Proprietatea: „Aberația este din start străvezie ca foaia de ceapă. Volumul de informații ce trebuie adunat de pe piață este imens. Grilele notariale sunt și ele suficient de arbitrar făcute ca să nu reflecte exact situația reală a unei proprietăți, marea majoritate a tranzacțiilor imobiliare făcându-se în baza grilelor notariale, urmând ca vânzătorii și cumpărătorii să-și regleze între ei sumele reale plătite pe proprietate. Cum calculezi corect, de exemplu, impozitul unui apartament cumpărat în 1978, al cărui proprietar nu s-a schimbat până acum și care nu are cadastrul făcut? E clar că tot sistemul aruncat pe piață cu urlete victorioase nu este de fapt decât o mare înșelăciune, făcută să scoată mai mulți bani din buzunarul amărâților, care au strâns din dinți și au mâncat covrigi cu iaurt, pentru a-și cumpăra o casă și a nu mai avea grija unei locuințe la bătrânețe’’. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
13 ore în urmă

Cioara ăsta borâtă numai tîmpenii face. Chiar, cîți bani s-au atras prin acest penerere minunat?

Citeşte şi...
Close
Back to top button