Expres

Spital public renovat cu bani privați. „Brașovul rămâne numărul 1!”

Spital public renovat cu bani privați. „Brașovul rămâne numărul 1!”

Fundația Metropolis a organizat astăzi un eveniment pentru a marca finalizarea lucrărilor de renovare a Staționarului Tractorul din Brașov, un proiect realizat prin inițiativa Spitale Publice din Bani Privați.

Lucrările de renovare au inclus igienizarea sălilor de operație și amenajarea unui săli noi (în total 3 săli de operație) ce vor fi utilizate de specialitatea urologie, ORL și BMF (buco-maxo-facial) a sălii de operații, crearea a două saloane ATI la același nivel cu blocul operator, construcție de grupuri sanitare în saloane la etajul 2, modernizare instalații electrice, sanitare și termice, finisaje la standarde europene, în vederea îmbunătățirii condițiilor de igienă și siguranță pentru pacienți.

„Sunt profund recunoscător că am reușit prin inițiativa Spitale Publice din Bani Privați a Fundației Metropolis să ne implicăm în Brașov. A fost o promisiune făcută celui mai mare ambasador și susținător al nostru, brașoveanul Ion Țiriac că voi face tot posibilul să le ofer pacienților și medicilor din Brașov condiții spitalicești mult mai bune. Renovarea Staționarului Tractorul nu ar fi fost posibilă fără devotamentul și contribuțiile generoase ale comunității de business din Brașov. Acest exemplu de colaborare reprezintă un punct de cotitură în relația dintre mediul privat și comunitatea locală, arătând că împreună putem face lucruri remarcabile. Voi continua să spun că Brașovul este numărul 1”, a declarat Codin Maticiuc, fondator Spitale Publice din Bani Privați, Fundația Metropolis.

Acest proiect contribuie la creșterea calității serviciilor medicale oferite în Brașov și va sprijini în mod direct sănătatea și bunăstarea pacienților.

„Încă din perioada Covid am remarcat modul in care societatea civilă, atât persoane fizice cât și companii au venit în sprijinul instituțiilor sanitare și s-au implicat fie în aprovizionarea cu materiale sanitare dar și în dezvoltarea secțiilor. Mă bucură să văd că spiritul de comunitate nu a încetat o dată cu anul 2022 și că toată lumea înțelege necesitatea dezvoltării sistemului sanitar. Într-adevăr, sistemul bugetar este parte a unui aparat birocratic greoi și uneori chiar și micile lucrări devin o problemă de hârțogărie, dar, de aceea apreciem implicarea comunității în creșterea siguranței și calității serviciilor medicale oferite de Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov.
Suntem onorați de faptul că cele patru companii de top din Brașov și-au unit forțele pentru a transforma acest spațiu vital într-un loc modern și sigur pentru pacienți și personalul medical.
Renovarea Staționarului Tractorul a fost realizată exclusiv din donațiile acestor parteneri dedicați, fiecare contribuind cu expertiză, materiale și resurse financiare pentru a duce la bun sfârșit acest proiect ambițios. Prin acest demers, Kasper Development, Mapei România, Bilka Steel și Varta AG au demonstrat că solidaritatea și responsabilitatea socială pot schimba semnificativ viețile oamenilor din comunitatea noastră.
Totodată, considerăm că acest model de implicare în viața medicală a Județului Brașov nu trebuie să fie unicat și sper la mai multe proiecte care să ne implice pe toți!
”, a declarat managerul Spitalului Judeţean Braşov, Emil Mailat.

„Suntem mândri că am putut contribui la acest proiect esențial pentru comunitatea noastră. Acesta ne arată încă o dată că acolo unde există voință, există și soluții. Credem cu tărie că, fără o comunitate sănătoasă, cu greu putem aspira la o dezvoltare sustenabilă. Astfel, această investiție este una în viitorul nostru comun. Ne dorim să ajungă aici cât mai puțini oameni, dar atunci când nevoia ii aduce, să găsească un spital modernizat cu cele mai bune condiții de tratament”, a declarat Horațiu Țepeș, CEO al companiei Bilka.

„Dorința de a face bine se află în fiecare dintre noi, nu există niciun dubiu. Dar, uneori, avem nevoie de un mic imbold pentru ne manifesta la potențialul maxim. Pentru noi, inspirația a fost Fundația Metropolis. În colaborare cu Fundația Metropolis, am participat la o serie de activități și proiecte menite să faciliteze accesul la servicii de sănătate la standarde înalte. Aceste eforturi sunt o dovadă a angajamentului nostru de a face o diferență semnificativă în viața celor defavorizați. Prin parteneriate precum cel cu Fundația Metropolis, ne propunem să creăm schimbări pozitive de durată și să contribuim la dezvoltarea holistică a societății”, a declarat Florin Ciobanu, CEO Mapei România.

„Colaborarea noastră cu Fundația Metropolis pentru modernizarea Staționarului Tractorul reprezintă un pas important în misiunea noastră de a susține comunitatea locală. Suntem mândri să contribuim la îmbunătățirea infrastructurii medicale și să sprijinim un proiect cu un impact pozitiv atât de mare. Este o bucurie să vedem cum eforturile noastre comune fac o diferență reală pentru cei care vor beneficia de aceste servicii îmbunătățite”, a declarat Rainer Wallitzky, General Manager VARTA  AG.

„Cred cu tărie că orice antreprenor are o responsabilitate nu doar față de afacerea sa, ci și față de comunitatea în care își desfășoară activitatea. Această inițiativă realizată împreună cu fundația Metropolis, reflectă angajamentul nostru de a da înapoi ceva, comunității în care trăim. Îmi doresc ca acest proiect să inspire și alți antreprenori și locuitorii din Brașov să se implice în comunitate, fiecare cu ceea ce poate, pentru a face din orașul nostru un loc mai bun de trăit”, a declarat Daniela Kasper, CEO Kasper Development. 

„Fundația Metropolis dorește să mulțumească încă o dată tuturor partenerilor și sponsorilor care au făcut posibil acest proiect și să își reafirme angajamentul față de îmbunătățirea sistemului sanitar din România!”, au afirmat reprezentanții Fundației, care pregătesc și alte proiecte în beneficiul pacienților din Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button