Delicte

Lucrări de mare valoare distruse la Muzeul Prima Școală Românească / Dosar penal

Lucrări de mare valoare distruse la Muzeul Prima Școală Românească.

Experții în monumente istorice spun că muncitorii care efectuau lucrările au distrus picturi murale vechi de peste două secole și au răzuit ornamente vechi. De asemenea, s-au efectuat săpături în pereți pentru introducerea cablurilor electrice. Iar pentru că este vorba despre un monument de clasa A, era nevoie de avize pentru restaurare, așa cum a informat Radio România Brașov.

Lucrări de mare valoare distruse la Muzeul Prima Școală Românească

Experții susțin că ușile păstrau decorul din secolul al XVIII-lea, însă, după efectuarea lucrărilor, au devenit uși obișnuite.

Directorul Muzeului Prima Școală Românească, preotul Sebastian Pârvu, a relatat în acest sens, conform sursei citate: Am executat cu bună credință niște lucrări pentru conservareaa clădirilor. Suntem într-un proces complex de cercetare, de expertizare pentru întreaga clădire, incluzând elementele artistice valoroase: pergamentul, pictura murală, stucaturile, feroneria, sobele ceramice. Lucrăm cu experți acreditați ai Ministerului Culturii pentru a găsi soluțiile corecte, în așa fel încât să intrăm în legalitate. Ne dorim să avem grijă de această clădire și facem tot ceea ce ne este în putință pentru asta”.

Ministerul Culturii a relatat că a aflat de situație în luna februarie a acestui an, moment în care a și dispus oprirea lucrărilor. Pentru acestea, Consiliul Județean Brașov a alocat în ultimii trei ani suma de 460.000 de lei.

În acest sens, a fost deschis un dosar penal.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button