Timp liber

Concert inedit la Sinagoga Brașov

Concert inedit la Sinagoga Brașov

Festivalul de Muzică Veche Brașov își continuă incursiunea în muzica epocilor trecute și ajunge miercuri, 25 septembrie, la Sinagoga din Brașov, unde, de la ora 19.00, sunteți invitați alături de Emilio Villalba și Ansamblul „Cantica”, pentru a vă face cunoscută muzica sefardă. Accesul va fi cu intrare liberă.
Concertul Sephardica vă invită într-o călătorie în timp și spațiu. Marea majoritate a cântecelor au origini medievale, însă parte din ele (fiind de factură orală) au suferit transformări constante, absorbind influențele locurilor unde s-au stabilit evreii sefarzi: Nordul Africii, Balcani, Grecia, Turcia etc. Datorită muncii cercetătorilor, istoricilor, muzicologilor și muzicienilor care au compilat, într-o aventuroasă muncă de teren, mărturii, cântece și înregistrări ale ultimelor femei sefarde, le putem reasculta și savura astăzi, în camerele și spațiile noastre de concerte. Spiritul acestor muzici evocă în permanență vechea casă („Sepharad”), nume cu origini biblice, pe care evreii secolului al II-lea l-au oferit Peninsulei Iberice. Acest concert aduce pe scenă o compilație selectă a celor mai frumoase muzici păstrate, interpretate așa cum se făcea în trecut și cu instrumente istorice: adufe, rebecuri, lăute, psaltire. Cântece de dragoste, romanțe și cântece de leagăn care se cântă de sute de ani.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button