Delicte

O elevă din Brașov susține că ar fi fost drogată și violată de colegi de-ai ei, în timpul unei excursii / Anchetă redeschisă de DIICOT

O elevă din Brașov susține că ar fi fost drogată și violată de colegi, în timpul unei excursii / Anchetă redeschisă

Cel puțin șase elevi ai unui colegiu din municipiul Brașov ar urma să fie audiați de procurorii DIICOT, într-un caz de viol și alte infracțiuni sexuale, în care victimă ar fi o colegă a lor. În cauză, sunt acuzații de viol, agresiune sexuală, lipsire de libertate în mod ilegal și pornografie infantilă.
Victima acuză că a fost drogată și abuzată de colegii săi într-o pensiune din stațiunea Sântimbru Băi, jud. Harghita, în timpul unei excursii care a avut loc în perioada 23 – 24 octombrie 2023, conform libertatea.ro. Inițial, procurorul de caz a dispus clasarea cauzei din lipsă de probe, dar ancheta a fost redeschisă printr-o decizie a Tribunalului pentru Minori din Brașov, care a apreciat că cercetările au fost incomplete, adaugă sursa citată.

Elevii care au participat la excursie au fost cazați la o pensiune care are în componență mai multe cabane. Astfel, fata acuză că, pe timpul nopții, după ce a adormit, ar fi fost mutată din camera ei și transportată împotriva voinței ei într-o altă cabană de mai mulți colegi. Ar fi fost cumva drogată cu o substanță lichidă impregnată într-un material textil care i-a fost aplicat peste față. „În locația în care a fost transportată, a fost agresată sexual, având inițial un raport sexual, iar ulterior fiind penetrată anal cu un corp dur”, se arată în actele dosarului studiate de Libertatea.
O parte din fapte ar fi fost înregistrate cu telefonul mobil de mai mulți participanți acuzați că au și distribuit ulterior filmările unor persoane rămase necunoscute până la acest moment.

De ce a fost clasat dosarul, inițial

Adolescenta, prin intermediul tatălui ei, a depus plângere penală la DIICOT Brașov. Ancheta a demarat in rem (n.r. – asupra faptei) în luna ianuarie 2024, însă șase luni mai târziu procurorul de caz a dispus clasarea cauzei din lipsă de probe.
În actul de clasare a cauzei, procurorul își justifică decizia explicând că a dispus efectuarea unor expertize medico-legale în cazul persoanei vătămate, a stabilit identitatea celor indicați ca martori, a analizat imaginile surprinse de camerele de luat vederi de la pensiunea unde au fost cazați elevii, a făcut percheziții informatice asupra telefoanelor a șapte elevi, dar fără să obțină vreo informație care să contureze un probatoriu solid. În plus, susține procurorul, deși a solicitat autorizare pentru mai multe percheziții domiciliare, cererea i-a fost respinsă de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov. Cum „alte mijloace de probă care să conducă la o concluzie contrară nu se prefigurează”, procurorul din cadrul DIICOT Brașov a decis să închidă dosarul în data de 18.06.2024 sub aspectul tuturor infracțiunilor pentru care s-a început urmărirea penală.

Tatăl fetei a cerut șefului DIICOT Brașov să reevalueze cazul, care a și acceptat să ceară în instanță redeschiderea urmăririi penale în acest dosar.
În motivarea deciziei de redeschidere a urmăririi penale, judecătorul din cadrul Tribunalului pentru Minori din Brașov a acceptat ca șase elevi să fie audiați în dosar, doi dintre ei sunt indicați de victimă ca agresori, alți doi ca fiind cei care știu unde se află imaginile filmate în timpul abuzului sexual, iar alți doi au fost martori ai abuzului, conform sursei citate.
Judecătorul a dispus infirmarea clasării cauzei și redeschiderea urmăririi penale, constatând caracterul incomplet al cercetărilor în timpul cărora nu au fost verificate efectiv toate susținerile denunțate.
Cei șase elevi propuși pentru a fi audiați au, în prezent, calitate de martori. Audierile elevilor vor avea loc la sediul DIICOT din Brașov, aceeași structură de Parchet care a dispus în vară clasarea cauzei.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button