Delicte

Două culturi exterioare de cannabis, descoperite în județul Sibiu (galerie foto)

Două culturi exterioare de cannabis au fost descoperite, zilele trecute, în județul Sibiu.
Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Sibiu, au efectuat, la datele de 21 și 22 septembrie, 4 percheziții domiciliare, la doi bărbați, cu vârste de 41 și 43 de ani, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Din materialul probator administrat a rezultat că, pe parcursul anului 2024, aceștia ar fi înfiinţat și întreținut două culturi de canabis outdoor, pe malul râului Hârtibaciu, în proximitatea localităților Hosman și Fofeldea, județul Sibiu.
Ulterior, ar fi recoltat și ambalat în 6 saci o parte dintre plantele destinate comercializării,  fiind prinși în flagrant delict, în timp ce le-ar fi transportat cu un autoturism.

În urma activităților de urmărire penală și a perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost  descoperite și ridicate două culturi însumând 15 plante de canabis, aproximativ 40 de kilograme de muguri de canabis recoltați recent, 3 kilograme de substanță vegetală uscată,  echipamente și îngrășăminte necesare îngrijirii culturilor, obiecte purtând urme de substanță, grindere, sume de bani în lei, euro și lire sterline, precum și alte mijloace de probă“, a informat Poliția.

Procurorii DIICOT Sibiu au dispus reținerea celor doi bărbați, pentru 24 de ore.
Ieri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului Rutier Sibiu, Secției 3 Poliție Rurală Agnita și luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din I.P.J. Sibiu. 

Pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button