Expres

Garanția pentru ambalajele SGR s-ar putea scumpi

Garanția pentru ambalajele SGR s-ar putea scumpi
Românii ar putea plăti în curând o garanție dublă pentru fiecare ambalaj reciclat, în cadrul Sistemului de Garanție-Returnare (SGR). Modificarea are scopul de a-i încuraja pe cetățeni să recicleze, dar asta înseamnă că odată cu majorarea garanției vor crește și prețurile produselor.
Deși au fost depuse eforturi uriașe, numărul de ambalaje reciclate în România este sub așteptări, iar această schimbare ar putea îndemna mai multe persoane să fie mai implicate, conform massmediatv.com.

Majorarea garanției la 1 leu, prevăzută la începutul anului viitor, va influența direct și prețul produselor de pe rafturi, deoarece această sumă este inclusă în prețul inițial. Chiar dacă la prima vedere această creștere poate părea un dezavantaj, autoritățile speră că impactul pe termen lung asupra mediului va justifica efortul financiar al românilor.

Pentru ca modificarea să fie cât mai eficientă, se planifică și extinderea rețelei de puncte de colectare, care în prezent se confruntă adesea cu cozi lungi și timp de așteptare ridicat.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Willy
48 minute în urmă

Tara de cretini. Ia sa nu mai cumparam noi vreo luna produse la PET. Ia sa vedem, mai scumpeste returul?

Back to top button