IT&C

Intel a ajuns la o autonomie record pentru laptop-uri

Intel a ajuns la o autonomie record pentru laptop-uri

Intel pare să fi realizat un progres semnificativ în privința autonomiei bateriei pentru laptopuri, cu noile procesoare mobile Lunar Lake promițând să ridice standardele industriei. Testele preliminare sugerează că aceste procesoare ar putea depăși performanțele MacBook-urilor, renumite pentru eficiența lor energetică.
Conform unui test de autonomie realizat de Lenovo, noul model Yoga Slim 7i Aura Edition, echipat cu procesorul Intel Core Ultra 7 258V, a atins o autonomie de aproape 24 de ore în redare video continuă. Mai exact, laptopul a funcționat timp de 23 de ore și 54 de minute într-un test de redare video locală, depășind astfel performanțele MacBook-urilor echipate cu procesoare M3 și M2. Pentru a pune acest rezultat în context, MacBook-ul cu procesor M3 a atins 18 ore și 32 de minute, iar varianta cu M2 a ajuns la 18 ore și 19 minute în același test.Intel a reușit aceste îmbunătățiri printr-o abordare nouă în proiectarea procesoarelor.

Intel a ajuns la o autonomie record pentru laptop-uri

Compania a subcontractat producția către TSMC, renunțând la tehnologia Hyper-Threading în favoarea optimizării consumului de energie. Noile cipuri se concentrează pe eficiența energetică, punând accentul pe nucleele eficiente pentru a livra performanță fără a sacrifica autonomia. De asemenea, noile procesoare Lunar Lake au un maxim de opt nuclee, ceea ce ar putea reprezenta o limitare în sarcinile intensive care necesită multe fire de execuție simultane. Totuși, pentru majoritatea utilizatorilor obișnuiți, această combinație de eficiență și performanță ar putea fi suficientă.

Modelul Lenovo Yoga Slim 7i Aura Edition vine cu un ecran de 15,3 inci, până la 32GB de RAM LPDDR5X 8533MHz, un SSD PCIe Gen 4 de 1TB și o baterie de 70WHr, fiind echipat cu tehnologie Wi-Fi 7.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button