Economic

Conac de vânzare – aproape de Brașov / Prețul…

Conac de vânzare – aproape de Brașov.

Conacele și castelele Ținutului Secuiesc sunt un domeniu de fascinație atât din punct de vedere architectural și istoric, cât și prin prisma potențialului pe care îl oferă. Bogăția patrimoniului istoric al locurilor a fost transformată de oameni harnici și pasionați în bijuterii arhitecturale cu scop turistic. Castelul Daniel de la Tălișoara, Castelul Mikes de la Zăbala, Conacul Kalnoky de la Micloșoara, Conacul Gaal din Dalnic sau Conacul Benke de la Moacșa doar câteva dintre exemplele de succes.

Situat la 60 km de Brașov, într-o zonă pitorească și cu o vedere frumoasă asupra Carpaților, Conacul Horvath Lazar de la Mărtineni este o construcție specifică începutului secolului XIX. Ridicat înainte de 1830, conacul se prezinta astăzi într-o stare surprinzător de bună, atât structural cât și estetic, necesitând însă o renovare generală înainte de a i se da noua destinație.

Conac de vânzare – aproape de Brașov

Conacul propriu zis are o suprafață construită la sol de 311 mp, pe parter, împărțiți în camere mari, înalte, specifice caselor boierești ale acelor vremuri. Coborând la subsol, găsim încă aproape 100 mp de beci boltit, din cărămidă, care abia așteaptă sa primească șansa de a deveni o cramă sau o zonă de spa pentru viitorul proprietar. Podul este înalt, pe toată suprafață a parterului, și poate fi mansardat și transformat în suprafață utilă.

Pe lângă conacul propriu zis, pe proprietate mai există o clădire, o casă cu amprenta la sol de 61 mp și un pod care de asemenea va putea fi transformat și folosit. Terenul pe care se află conacul are 7.810 mp, se învecinează pe latura din spate cu un râu care oferă un farmec aparte și multe idei de folosire.

Potrivit Sotheby’s Romania, Conacul Horvath Lazar de la Mărtineni poate deveni o casă de vacanță cu aer nobiliar sau poate fi transformat, pe modelul deja consacrat în împrejurimi, într-o atracție turistică cu destinația de cazare și de evenimente. Prețul de vânzare este de 150.000 de euro.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button