Timp liber

Concert de muzică corală și orgă la Biserica Neagră

Concert de muzică corală și orgă la Biserica Neagră

Biserica Evanghelică C.A. din România – Parohia Brașov găzduiește, la Biserica Neagră, un concert de muzică corală și orgă, în data de 25 septembrie, de la ora 18.00. Concertul va fi susținut de Corul Facultății de Muzică Bisericească din Halle.
În cadrul acestui eveniment, publicul va avea ocazia să asculte lucrări corale din cinci secole, care aparțin unor compozitori din Germania (Gallus Dressler, Andreas Hammerschmidt, Heinrich Schütz, Samuel Scheidt, Felix Mendelssohn, Robert Franz, Volker Bräutigam, Johann Sebastian Bach), România (Hans Peter Türk, Georg Ostermayer, Paul Richter) și Belgia (Orlando di Lasso). Piesele muzicale selectate ocupă, până în prezent, un loc de onoare în practica muzicală bisericească. Corul va fi dirijat de profesorul Peter Kopp, iar muzica de orgă va fi interpretată de către profesoara Anna-Victoria Baltrusch și Matthias Warmuth.

Programul concertului poate fi consultat pe website-ul Bisericii Negre – https://bisericaneagra.ro/. Același concert va fi susținut și la Biserica Sf. Margareta din Mediaș, în 27 septembrie, de la ora 19.00.
Facultatea de Muzică Bisericească din Halle este cea mai veche instituție de învățământ și cea mai mare dintre cele șase facultăți de muzică bisericească aflate sub tutela Bisericii Evanghelice din Germania, fiind fondată în 1926. Educația corală constituie un element principal în conceptul educațional al instituției. Corul este adesea invitat să concerteze în centrele muzicale bisericești din Germania, repertoriul său curpinzând o arie vastă lucrări vocal-sinfonice, de la perioada barocă până la cea contemporană.

Biletele pentru acest concert pot fi achiziționate de la magazinul de cadouri al Bisericii Negre, INSPIRATIO Gift Studio, situat în curtea Johannes Honterus nr. 8 (vizavi de Biserica Neagră), sau online de pe platforma booktes.com. Prețul unui bilet este de 50 de lei, copiii cu vârste sub 18 ani beneficiind de gratuitate.

Articole asemănătoare

Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button