Expres

Valoarea tichetelor de masă crește cu… 4 bani

Valoarea tichetelor de masă crește cu…4 bani

În al doilea semestru al anului, dar și în primele două luni din 2025, valoarea maximă a unui tichet de masă va crește cu patru bani față de actuala valoare și va ajunge la 40,04 lei, potrivit unui proiect de ordin aflat în dezbatere publică la Ministerul Muncii.

Pentru semestrul II al anului 2024, începând cu luna octombrie 2024, valoarea nominală a unui tichet de masă (…) nu poate depăşi cuantumul de 40.04 lei”, scrie, mai exact, în proiectul de ordin al Ministerului Muncii.

Potrivit documentului, noua valoare se va aplica și în primele două luni ale semestrului I al anului 2025, respectiv în februarie și martie.

Așa cum stabilește Legea 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, tichetele de masă sunt bilete de valoare pe care angajatorul le poate acorda lunar salariaților, ca alocație de hrană. Ele se folosesc numai pentru achitarea mesei sau pentru achiziționarea de produse alimentare.

Valoarea propusă, de 40,04 lei, este una maximă, astfel că tichetele vor putea avea orice valoare sub acest prag.
Pentru a se putea aplica, proiectul de ordin trebuie semnat atât de ministrul muncii, cât și de cel al finanțelor, iar apoi publicat în Monitorul Oficial.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Popa Prostu
10 ore în urmă

Astia merita spanzurati.

Back to top button