Expres

Poliția Română, acuzată de cenzura criticilor la adresa conducerii / Reacție după un videoclip postat pe TikTok

Poliția Română, acuzată de cenzura criticilor la adresa conducerii.

Cosmin Dorobanțu, președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), acuză Poliția România că i-a cenzurat un videoclip recent postat pe TikTok, vizionat, într-o singură zi, de peste 120.000 de români care au lăsat sute de comentarii critice la adresa șefilor instituției menționate.

În filmulețul postat pe internet, președintele sindicatelor din penitenciare și-a exprimat profunda îngrijorare cu privire la faptul că Benone Matei, șeful Poliției Române, folosește abuziv funcția pe care o ocupă temporar și, pentru a-și ascunde greșelile, s-a apucat să vâneze polițiștii care postează problemele instituției pe rețelele de socializare (Facebook, Instagram, TikTok) sau pe cei care își exprimă îmbrăcați în uniformă opiniile sindicale în spațiul public.

Poliția Română, acuzată de cenzura criticilor la adresa conducerii

„Prin dispoziția scrisă nr. 586721//DCI/S2/LA/06.09.2024, inspectorul șef al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), Benone Matei, obligă conducerile Inspectoratelor Județene de Poliție (IPJ) din țară să identifice, să cerceteze și să sancționeze polițiștii care își exprimă opiniile pe rețelele de socializare și prin alte intervenții publice. Acțiunea ilegală și abuzivă a individului, cunoscut doar sub numele de Benone MATEI, a pus sub semnul întrebării calitatea conducerii și eficiența deciziilor Poliției Române, evidențiind o serie de probleme alarmante care necesită o atenție imediată a clasei politice, și anume: cenzura și vânătoarea propriilor angajați de către una dintre instituțiile de forță ale statutului, s-a relatat într-un comunicat de presă transmis de FSANP.

„Poliția Română este afectată de lipsa unor politici eficiente de combatere a criminalității alarmante, de eradicare a fenomenului drogurilor, precum și de abilitarea unor șefi de inspectorate care nu au îndeplinit standardele cerute pentru funcțiile în care au fost numiți pe criterii politice, chiar dacă au picat concursuri cu nota 1. În loc să-și abuzeze propriii polițiști, domnul Benone Matei ar trebui să se concentreze pe eliminarea deficitului acut de polițiști, pe îmbunătățirea condițiilor de muncă, astfel încât polițiștii să nu mai folosească WC-urile din curțile secțiilor de poliție rurală, să se axeze pe întărirea autorității polițiștilor, astfel încât aceștia să nu mai fie umiliți de infractori pe străzi”, s-a mai spus în comunicatul FSANP.

Poliția Română, acuzată de cenzura criticilor la adresa conducerii

Conform respectivului comunicat, „Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) solicită ministrului afacerilor interne, Cătălin Predoiu, să ia măsuri imediate de restabilire a democrației și echilibrului în Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), astfel încât cenzura declanșată de Poliția Română și practicile despotice, vânătorești ale domnului Benone Matei să fie oprite, iar dispoziția scrisă nr. 586721//DCI/S2/LA/06.09.2024 să rămână una izolată și insalubră, deși a pus într-o lumină nefavorabilă imaginea Poliției Române”.

Iată filmulețul postat de Cosmin Dorobanțu pe YouTube, însă cenzurat de pe TikTok de Poliția Română: https://youtu.be/ZGHLr_oAuVE?si=oGalqkQQodXoT-OL


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button