Politic

Elena Lasconi, candidata USR la alegerile prezidențiale: „2024 este anul în care putem să îngropăm democrația din România sau putem să o salvăm. Eu sunt sigură că fiecare român de bună credință își dorește să o salvăm”

Elena Lasconi, una dintre cele mai apreciate vedete de la PRO TV, a renunțat la cariera din televiziune după 25 de ani pentru a candida la funcția de primar în Câmpulung Muscel, oraş unde şi-a cumpărat o casă şi de care e foarte ataşată. A câștigat două mandate de primar și acum e în fața unei provocări și mai mari: candidează la funcția cea mai înaltă în statul român. 

Elena Lasconi e o femeie puternică, care nu stă să se plângă 

“Refuz să mai fac parte din categoria oamenilor care se plâng de cine ne conduce. […] Eu am ales Câmpulung […] pentru că iubesc oamenii de aici, tradiţia, istoria. Putem schimba România începând chiar cu un oraş mic, precum Câmpulung,” spunea Elena Lasconi, într-un interviu pentru Adevărul în decembrie 2019, cu multe luni înainte de alegerile locale.

Între timp, Elena Lasconi a fost aleasă primar la Câmpulung de două ori. Proiectele pe fonduri europene atrase în primul mandat însumează bugetul municipiului Câmpulung Muscel pe 40 de ani și schimbă viața oamenilor de acolo în bine. Oamenii o apreciază, dovadă că a câștigat al doilea mandat cu 70% dintre voturi.

Elena Lasconi, candidata USR pentru alegerile prezidențiale, este singura care are o carieră solidă în mediul privat. Ea se definește ca un om din afara sistemului, care își dorește să facă slujească poporul. 

Este singurul candidat la alegerile prezidențiale care vine din afara vechiului sistem politic. Elena Lasconi vine din rândul poporului, din rândul oamenilor care și-au clădit cariera exclusiv prin muncă, și își propune să fie un reprezentant care să asculte de popor, un politician care să fie mereu față în față cu românii, nu să stea închisă într-un birou ca un ficus. 

| MyTex.ro
Elena Lasconi, candidata USR la alegerile prezidențiale: „2024 este anul în care putem să îngropăm democrația din România sau putem să o salvăm. Eu sunt sigură că fiecare român de bună credință își dorește să o salvăm” 15

Este singurul candidat cu o carieră solidă, o carieră la vedere în fiecare etapă a ei încă de când a debutat la PRO TV Deva. În toți acești ani, Elenei Lasconi i-a plăcut să lucreze cu oamenii. A fost în mijlocul oamenilor la inundații, la incendii și a realizat zeci de materiale cu și despre minerii din Valea Jiului. Mai mult, a fost corespondent de război în Afganistan și a relatat de la fața locului despre drama cutremurului din Turcia, din 1999, care a făcut aproximativ 20 de mii de victime. În reportajele curajoase realizate, a expus numeroși politicieni corupți și a determinat decidenții să găsească soluții pentru probleme din România reală, acolo unde politicienii la papion nu calcă niciodată. 

În 2020, a luat decizia de a renunța la cariera din PRO TV pentru a face administrație publică. “Visul meu nu e să mă instalez pe un fotoliu, să-mi pun broşă (he, he!), să călătoresc cu avioane de lux şi să dau bine în poză. Chiar vreau să fac treabă! Pot, ştiu şi vreau!” În primul an de mandat, Elena Lasconi a reușit să formeze o echipă de profesioniști la primărie, să atragă fonduri europene record pentru localitatea musceleană și a arătat clar diferența față de fosta administrație locală PSD. 

Ce va face Elena Lasconi când va fi preşedinte

Va fi un preşedinte implicat. Nu se va implica în luptele politice, dar se va implica pentru a rezolva problemele oamenilor. Nu poate promite un milion de case ieftine, dar promite că va susține o guvernare de dreapta care să reducă risipa bugetară și să nu pună noi biruri asupra oamenilor și economiei reale după alegeri. 

Elena Lasconi nu e amatoare de lux și nici nu joacă golf. Ea se consideră un om din popor, care-și dorește să facă mai mult pentru țara sa. A muncit cinstit și toată cariera ei, toate rezultatele ei sunt la vedere.

Știe că atacurile la adresa ei și a USR se vor înmulți, dar românii au azi mai multe mijloace de informare decât oricând, în ciuda cumpărării de către PSD și PNL a multor site-uri de știri și televiziuni. 

Angajamentul Elenei Lasconi și al USR în fața românilor are la bază apărarea democrației și statului de drept, susținerea scăderii nivelului de taxare pe muncă și pentru firme. Își dorește un sistem de educație care să pregătească cu adevărat elevii pentru viața reală, în care părinții și profesorii, nu politicienii, decid asupra educației copiilor. Un sistem de sănătate în care pacientul este tratat cu grijă și respect și alege cu banii pe care oricum îi contribuie unde vor să se trateze, la stat la la privat. Vrea consolidarea apartenenței la NATO, UE și întărirea parteneriatului strategic cu SUA. Elena Lasconi crede că România poate profita mai mult de contextul internațional și poate deveni un lider în regiune.

România are nevoie de un sistem de justiție corect. Nu trebuie să fim avocați sau juriști ca să ne dăm seama că sistemul de justiție este azi preocupat de înălbirea dosarelor marilor corupți. Corupția înseamnă sărăcirea unor comunități și privarea oamenilor de spitalele, drumurile și școlile pe care le merită. Ceea ce se întâmplă în justiție trebuie rapid îndreptat pentru că locul infractorilor e la închisoare, nu în Parlament, în posturi universitare sau pe yahturi de lux. 

USR se aliază cu românii cinstiți

Adevărații aliați ai USR sunt oamenii cinstiți care au forța de a schimba în bine România, consideră Elena Lasconi: “Aliații mei în această confruntare sunt românii, pe sprijinul lor mă bazez pentru a transforma România într-o țară prosperă, de care să ne bucurăm cu toții. Candidăm prin forțele noastre proprii, determinați și curajoși! Eu voi face tot ce ține de mine ca România să nu continue zece ani în direcția dată de PSD, adică în direcția corupției, a nepotismului, a combinațiilor și a guvernării pentru unii, în detrimentul tuturor. Candidăm sub sigla USR la prezidențiale și la parlamentare. Eu nu uit că USR este partidul în care milioane de români își pun speranțele. Și nu-i dezamăgim!”

| MyTex.ro
Elena Lasconi, candidata USR la alegerile prezidențiale: „2024 este anul în care putem să îngropăm democrația din România sau putem să o salvăm. Eu sunt sigură că fiecare român de bună credință își dorește să o salvăm” 16

P – articol al USR Brașov


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Român
2 zile în urmă

Nesimțită ipocrită.

Back to top button