Expres

Se deschide o ediție de poveste Alpin Film Festival

Se deschide o ediție de poveste Alpin Film Festival

Alpin Film Festival, cel mai mare eveniment cultural dedicat iubitorilor de munte, natură și aventură din România, ajuns la a IX-a ediţie, se desfăşoară în acest an în perioada 17 – 22 septembrie, în Braşov, Predeal şi Râşnov. Festivalul aduce în prim-plan o selecţie de filme premiate internaţional şi invitaţi speciali de renume mondial, conferinţe şi activităţi interactive, care promovează turismul durabil şi respectul faţă de natură, celebrând frumusețea și provocările vieții montane.
Alpin Film Festival este un eveniment cultural care oferă participanților oportunitatea de a explora și de a se bucura de frumusețea peisajelor printr-o serie de experiențe în aer liber, incluzând ateliere, târguri de echipament montan, degustări de produse culinare tradiționale, demonstrații de escaladă și multe alte surprize.
Publicul va avea șansa să o cunoască și să îi asculte mărturisirile renumitei alpiniste franco-elvețiano-canadiane Sophie Lavaud, prima persoană cu cetățenie franceză care a urcat toți cei 14 optmiari ai lumii. Alte personalități remarcabile vin să completeze programul acestei ediții prin participarea lor la festival cu expoziții de pictură și fotografie sau dezbateri pe teme literare în cadrul secțiunii Alpin Book Festival. Renumitul fotograf american Jim Herrington și artistul plastic francez de origine română Dorin Crețu, sunt primii care deschid această serie a manifestărilor artistice conexe.
Accesul la toate evenimentele și activitățile din cadrul Alpin Film Festival 2024 este gratuit, iar participarea la proiecții se va face pe baza unei rezervări prin intermediul Eventbook.ro.
Şi ediţia de anul acesta este de poveste. Un eveniment drag mie, care se va petrece anul acesta, este că după 40 de ani, un braşovean de-al nostru, care e un nume mare al artiştilor plastici din Franţa, Dorin Creţu, va expune la Braşov, la Apollonia. Deci efectiv, după 40 de ani, acest artist extrem, extrem de recunoscut şi apreciat în străinătate va expune la Braşov o expoziţie de desen şi pictură cu denumirea «Munte». Legat de expoziţie, o să-l avem la Braşov pe unul din cei mai mari fotografi din lume, Jim Herrington; o expoziţie care vine tocmai de la Muzeul Peggy Guggenheim, se numeşte «The Climbers», o vom expune în centrul Braşovului”, spune directorul festivalului, Dan Burlac.

Se deschide o ediție de poveste Alpin Film Festival

Festivalul se aliniază la standardele internaţionale prin competiţiile sale de filme dedicate tematicii montane şi aventurii, explorând relaţia omului cu natura în două categorii: Competiţia Internaţională şi Competiţia Românească de Film Montan.
Gala de deschidere Alpin Film Festival 2024 este găzduită, în seara aceasta, de Centrul Cultural Reduta din Braşov. „Deschidem festivalul cu filmul «Noua Sălbăticie», care a câştigat marele premiu la Sundance şi vom închide festivalul cu «Cercul Complet», un film care a câştigat marele premiu la Banff, Banff fiind cel mai mare festival din lume de filme de munte. Avem 37 de filme. Sunt foarte, foarte bucuros că anul acesta am reuşit să avem o colecţie de filme remarcabilă”, a adăugat Dan Burlac.
Prezentarea documentarului „Discover Oltenia”, cea mai nouă producţie semnată Charley Ottley, programată pentru miercuri, 18 septembrie – Cinema Modern, ora 17.00, și proiecţia seriei „Cireşarii” – producţia cinematografică emblematică pentru generaţii mai vechi de montaniarzi, sâmbătă, 21 septembrie – Centrul Cultural Reduta, ora 11.00, în prezenţa unor invitaţi-surpriză, sunt alte cadouri oferite spectatorilor.
Alpin Film Festival 2024 este un proiect finanțat de Primăria Brașov și Consiliul Județean Brașov. Printre partenerii media se află myTEX.ro – portalul ziarului „Transilvania Expres”.
Programul complet: www.alpinfilmfestival.ro.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button