Educaţie

Ligia Deca, ultima în ceea ce privește încrederea în sistemul de educație din România

Ligia Deca, ultima în ceea ce privește încrederea în sistemul de educație din România.

Profesorii propriului copil beneficiază de cel mai ridicat nivel de încredere în rândul părinților, iar ministra Educației – de cea mai puțină încredere, potrivit unui sondaj realizat de IRES, ce a vizat inclusiv încrederea în diverși actori ai sistemului de educație din România.

Potrivit studiului, profesorii propriului copil beneficiază de încrederea a 4 din 5 părinți (81%), urmați de directorii școlilor (73%).

Mult mai jos, sistemul universitar în general beneficiază de încrederea a 55% dintre respondenți și de puțină/foarte puțină încredere din partea a 36%.

Sistemul de învățământ preuniversitar, în general, are parte de încrederea a doar jumătate dintre părinți (52%), în timp ce 2 din 5 au puțină, foarte puțină sau deloc încredere în sistem.

Ligia Deca, ultima în ceea ce privește încrederea în sistemul de educație din România

Iar pe ultimul loc în încrederea părinților este Ligia Deca, ministrul Educației, cu 33% nivel mediu-ridicat de încredere în rândul respondenților și 53% nivel de încredere redus sau foarte redus. 12% dintre respondenți nu au știut sau nu au putut să se exprime, spontan, în ceea ce privește încrederea în Ligia Deca.

Toate datele din sondaj – AICI


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button