Expres

Casa Verde 2024 – când încep înscrierile pentru finanțare

Casa Verde 2024 – când încep înscrierile pentru finanțare…

Programul Casa Verde a debutat pe 6 septembrie cu etapa de înscriere a instalatorilor. Astfel, în perioada 06 septembrie, ora 10.00 – 13 septembrie 2024, ora 23.59, Administrația Fondului pentru Mediu organizează sesiune de înscriere pentru validarea instalatorilor în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională.


Instalatorii care au încheiate contracte de participare în vederea decontării cu AFM rămân validați în cadrul programului, sub condiția transmiterii către AFM a unei notificări prin care să comunice intenția de a participa în continuare în program, însoțită de declarația pe proprie răspundere semnată cu semnătură electronică de reprezentantul legal, atașată prezentei informări. Totodată, întrucât garanțiile constituite de instalatorii validați sub forma scrisorilor de garanție sau asigurărilor sunt valabile pentru o perioadă de 2 ani, este necesară prelungirea lor până la data de 30.10.2026 și transmiterea către AFM a documentelor de prelungire (acte adiționale/amendamente la scrisorile de garanție/asigurări etc.) în original, în termen de 5 zile lucrătoare de la prezenta informare. În cazul garanțiilor constituite sub forma depozitelor, este necesară transmiterea către AFM a unui angajament de menținere a acestora și pentru sesiunea din 2024. Detalii – aici.

Persoanele fizice interesate să beneficieze de finanțare vor putea să își depună dosarele începând cu data de 27 septembrie. Înscrierile se vor desfășura online, pe platforma dedicată programului, și se vor încheia pe 9 octombrie. Ulterior, beneficiarii vor avea posibilitatea să își aleagă instalatorul din lista publicată de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), estimativ în jurul datei de 1 noiembrie.

Finanțarea maximă acordată de stat a crescut de la 20.000 de lei la 30.000 de lei.
Introducerea obligativității instalării bateriilor reprezintă o altă schimbare majoră.

Această măsură urmărește să optimizeze utilizarea energiei produse de panourile fotovoltaice, permițând stocarea surplusului de energie generat în timpul zilei pentru a fi utilizat seara sau în perioadele cu cerere crescută. Astfel, se promovează independența energetică a gospodăriilor și se reduc costurile cu energia electrică pe termen lung.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button