Timp liber

Festivalul Musica Barcensis se încheie la Cristian

Festivalul Musica Barcensis se încheie la Cristian

A XV-a ediţie a Festivalului Musica Barcensis se încheie duminică, 1 septembrie, cu un concert în biserica fortificată din Cristian, avându-i ca protagonişti pe muzicienii berlinezi Volker Jaekel şi Gert Anklam. Ei cântă împreună, în diverse formaţii, de mai mulţi ani.
Versatilitatea muzicală a duo-ului Anklam & Jaekel, dată de influenţele colaborărilor cu muzicieni din alte culturi, dar şi de interpretarea unui repertoriu larg, de pe întreg mapamondul, jazz, pop precum şi lucrări din sfera muzicii clasice, atrage la concertele lor un public divers. Programul lor este inedit şi variat prin includerea unor instrumente rare, cum ar fi orga chinezească Sheng (unul dintre cele mai vechi instrumente muzicale tradiţionale chinezeşti) şi cea portativă (orgă europeană, portabilă, din secolul al XI-lea). Ritmurile alerte se îmbină cu melodiile imnurilor medievale şi cele ale tangoului, în aranjamente neobişnuite cu acorduri corale bisericeşti.
Organistul Volker Jaekel susţine o activitate concertistică intensivă ca pianist şi organist în numeroase proiecte multiculturale internaţionale. A susţinut numeroase concerte, turnee şi festivaluri în întreaga lume. Anul acesta, la Musica Barcensis, cântă alături de saxofonistul berlinez Gert Anklam, un muzician şi compozitor versatil şi experimentat, cu un viu interes pentru culturile muzicale non-europene şi abordările non tradiţionale ale sunetului.
În cadrul concertului de duminică vor putea fi ascultate prelucrări deosebite ale muzicii corale vechi, compoziţii proprii, peisaje orchestrale de orgă, improvizaţii captivante, orga chinezească Sheng, portativul, cu rădăcini în Evul Mediu şi orga de biserică, la care va cânta Volker Jaekel. Toate acestea într-un dialog muzical cu saxofonul plin de sonoritate al lui Gert Anklam.
Concertul începe la ora 17.00, iar intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile. Proiectul este finanţat de Consiliul Judeţean Braşov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button