CJ Brașov dă startul lucrărilor de renovare energetică a Spitalului de Copii
CJ Brașov dă startul lucrărilor de renovare energetică a Spitalului de Copii
Președintele Consiliului Judeţean Brașov, Constantin Todorică Şerban, a semnat azi contractul pentru derularea lucrărilor de renovare energetică a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov, finanțat prin PNRR, Componenta C5 – Valul Renovării.
Valoarea totală a contractului este de 42.773.111,69 lei, iar durata de execuţie este de 18 luni de la emiterea ordinului de începere, care ar urma să fie dat în perioada următoare de către autoritatea publică.
Astfel, contractul va fi implementat de asocierea SC SSAB-AG SA (lider de asociere) – SC Audiotech Multimedia Group SRL, iar la momentul semnării au luat parte Gabriel Nistor – directorul general al liderului de asociere, Daniel Gligoraș – administratorul public al județului Brașov, și Andreea Pascu – directorul executiv al Direcţiei de Achiziţii şi Contractare.
„Vă cerem seriozitate elvețiană”, a transmis Constantin Todorică Şerban, care a accentuat necesitatea seriozității maxime și a implicării totale din partea constructorului, având în vedere că lucrările vor trebui realizate etapizat, dar cu încadrarea în termenul de finalizare impus de PNRR (2026) şi fără ca activitatea spitalicească să aibă de suferit. Reprezentantul firmei constructoare a dat asigurări că va lua toate măsurile pentru a respecta cerinţele contractuale.
În perioada imediat următoare, reprezentanţii constructorului, cei ai firmei de proiectare şi ai Consiliului Judeţean vor discuta la faţa locului modalitatea de organizare a şantierului şi pregătirea începerii lucrărilor.
Finanţarea aprobată prin PNRR pentru eficientizarea energetică a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii este de 35.680.688,54 lei, diferenţa până la acoperirea valorii din contractul de lucrări urmând să fie suportată din bugetul propriu al judeţului Braşov.
Imobilul în care funcționează spitalul a fost construit în perioada 1979-1984 şi are o suprafață desfășurată de 13.843 mp. Având în vedere că acesta nu mai corespundea de mult cerințelor actuale privind eficiența energetică și gestionarea energiei, lucrările incluse în proiect vor determina o reducere cu peste 50% a consumului anual de energie finală pentru încălzire faţă de situaţia din prezent, o scădere a consumului de energie primară totală și o reducere semnificativă a emisiilor de dioxid de carbon.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.