Expres

Un restaurant a introdus taxa pe… farfuria goală

Un restaurant din Italia, situat la o altitudine de 2.100 de metri, deasupra localității Ortisei, a introdus o taxă de 3 euro pentru fiecare farfurie goală solicitată în plus.  Proprietarul a explicat, printr-o notă adăugată în partea de jos a meniului, că această decizie a fost luată pentru a acoperi costurile suplimentare.


Decizia a fost luată anul trecut și are rolul de a acoperi costurile suplimentare pentru spălatul vaselor, tacâmuri, șervețele și apă plată, care nu sunt gratuite pentru noi“, a declarat proprietarul pentru La Repubblica. El a menționat că se întâmplă frecvent ca familiile să comande un singur fel de mâncare și să ceară farfurii suplimentare pentru a-l împărți, ceea ce generează costuri suplimentare pentru restaurant.


Clienții s-au arătat deranjați de faptul că nota referitoare la taxa pentru farfuriile goale a fost adăugată ulterior și scrisă de mână în meniu. Cu toate acestea, proprietarul susține că aceasta reprezintă o formă de comunicare clară și transparentă, iar clienții informați pot alege să nu solicite farfurii suplimentare.

Pe de altă parte, în restaurantele din Austria și Germania au început să aplice taxe clienților care nu își termină toată mâncarea. Reprezentanții restaurantului își apără politica, argumentând că reducerea risipei de alimente este o preocupare majoră pentru ei, conform stiripesurse.ro. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button