Expres

Sute de pensionari, nemulțumiți de recalcularea pensiilor / „Mi s-a tăiat 500 de lei, din 1.300 pe care îi aveam”

Sute de pensionari, nemulțumiți de recalcularea pensiilor / „Mi s-a tăiat 500 de lei, din 1.300 pe care îi aveam”

Pensionarii au luat cu asalt casele teritoriale de pensii încă de la primele ore ale dimineții, potrivit digi24. Supărați că au primit prea puțini bani sau nimic în plus, seniorii au venit să depună contestații, iar unii dintre ei vor să-și caute dreptatea în instanță.

-„A zis că rămân cu pensia veche. Vin de la audiența de la director. N-am decât să-i dau în judecată, că altfel câștig de cauză văd că nu găsesc”.
-„Mi s-a tăiat 500 de lei, din 1.300 pe care îi aveam … 1281”.
-„Am venit cu decizia de recalculare pentru că mi-a preluat punctajul pe care îl aveam înainte, greșit. Adică în loc de 33 cât aveam a luat 30 și cam 300 de lei mai puțin iese la calcul. Deci punctajul care a fost preluat greșit anterior îl modifică și îmi trimite o altă decizie într-o lună”.

Seniorii au aflat că dacă pensia lor este sub nivelul pensiei pe care o primesc acum, nu vor primi nimic la indexarea de la început de an. Ei vor vedea majorarea doar pe hârtie, până când vor recupera, de la suma recalculată, mică, la suma pe care o au în plată.
Există categorii întregi de pensionari defavorizați de noua lege. Printrei ei, foștii mineri și foștii CFR-iști.

Acei 700.000 sunt cu pensii mari, pentru că au avut avantaje și beneficii. Cei cărora le cresc pensiile nici acum nu-i vor ajunge din urmă pe acei 700.000. La polul opus, peste 3,8 milioane de români au pensiile mărite după recalculare. Cei mai mulți dintre ei, adică 1,9 milioane vor vedea însă o mărire cuprinsă între doar un leu și 500 de lei”, a explicat Daniel Baciu (foto), președintele Casei de Pensii.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Ron
1 luna în urmă

Sa le mulțumiți la handicapații mintal care au votat psd pnl.

Grigore Gheba
1 luna în urmă

Nu înțeleg, de ce cei cu pensii mici trebuie să îi ajungă pe cei cu pensii mari? Suntem în comunism cumva și toți trebuie să aibă aceeași pensie? Întrebarea este pentru masochiștii care votează PSD / PNL de 30 de… Citeşte mai mult »

Back to top button