Sănătate

Un nou caz de variola maimuței / Din afara Africii

Un nou caz de variola maimuței / Din afara Africii

Suedia a anunţat joi, 15 august, că a confirmat un prim caz de mpox, pentru prima oară în afara Africii. La o singură zi distanță, vineri, 16 august, Pakistanul a anunţat depistarea unui prim caz de mpox pe teritoriul său. Persoana contaminată venea dintr-o ţară de la Golful Persic, precizează un purtător de cuvânt al Ministerului pakistanez al Sănătăţii.

OMS a anunţat că alte cazuri importate de mpox sunt susceptibile să fie descoperite în curând în Europa. Organizația a declanşat miercuri, 14 august, cel mai ridicat nivel de alertă internaţional împotriva reapariţiei unor cazuri pe continentul african.

Această boală, cunoscută în trecut sub numele de variola maimuţei, a fost înregistrată în 16 ţări africane începând din ianuarie 2022, când a avut loc ultima epidemie mondială, iar numărul cazurilor a crescut în 2024.
Mpox este o boală virală care se răspândeşte de la animal la om. Ea se transmite de asemenea printr-un contact fizic strâns cu o persoană infectată cu virusul. Se caracterizează prin vezicule şi febră.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 luna în urmă

Asta este noua boală care vrea să ia locul lucovidului.
Și prostimea tot va pune botul.

Willy
1 luna în urmă

alooo!

Ultima modificare a 1 luna în urmă de către Willy
Willy
1 luna în urmă

Avem si noi un caz, chiar doua de ceva vreme, de mpoxbr (cu b de la babuin si r de la rusofil). Se manifesta ca o ciuma, ca o lepra si se degaja de la babuinul rusofil, prostaletele nr.1. Nu… Citeşte mai mult »

Ultima modificare a 1 luna în urmă de către Willy
Back to top button