Expres

Brașovenii sunt invitați la sărbătorirea Zoo

Brașovenii sunt invitați la sărbătorirea Zoo

Cu ocazia Zilei Internaționale a Grădinilor Zoologice și a Parcurilor, sărbătorită anual în data de 9 august, Grădina Zoologică Brașov invită copiii de toate vârstele, alături de părinți, bunici și prieteni, între orele 10:00-18:00, să participe la o zi plină de activități. De la cei mai mici la cei mai mari, toți vizitatorii vor găsi activități captivante: jocuri interactive, concursuri de cultură generală, rebusuri și desene pe asfalt.

Toate acestea sunt menite să evidențieze rolul vital al grădinilor zoologice în conservarea biodiversității, educarea publicului și sprijinirea cercetării științifice.
Grădinile zoologice au devenit adevărate centre de educație, conservare și cercetare, dedicate protejării speciilor. Provocările tot mai mari legate de pierderea habitatelor și schimbările climatice au făcut ca acestea să aibă o contribuție din ce în ce mai importantă în conservarea speciilor pe cale de dispariție.
Ca membru al Asociației Europene a Grădinilor Zoologice și Acvariilor (EAZA), Grădina Zoologică Brașov este implicată activ în eforturi globale de protecție a speciilor și habitatelor. Prin acest eveniment ne dorim ca toți vizitatorii noștri să conștientizeze importanța protejării mediului înconjurător. În prezent Zoo Brașov este gazda a aproximativ 300 de animale din 100 specii, iar acest număr va creşte, intenţia fiind de a îmbogăţi colecţia de animale cu specii de mare interes nu doar pentru public, ci şi pentru noi, ca instituţie implicată în programe de conservare.” – Alin Pînzaru, director Grădina Zoologică Brașov
În această zi specială, copiii până în 14 ani și cei instituționalizați, cu vârsta până la 18 ani, beneficiază de intrare gratuită.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button