Expres

Aeroportul Brașov. De astăzi, Airbusul A319 „doarme” la Ghimbav

Aeroportul Brașov. De astăzi, Airbusul A319 „doarme” la Ghimbav

Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav (AIBG – GHV) consemnează de astăzi o premieră: Fly Lili a (re)început zborurile, efectuând prima cursă spre Barcelona (și retur), cu un avion proaspăt înmatriculat și care este alocat AIBG. Astfel, compania românească își stabilește la Ghimbav baza operațională, aeronava urmând să înnopteze aici. De la Brașov, Fly Lili va opera zboruri spre și dinspre șase destinații europene, începerea curselor spre Istanbul fiind amânată pentru septembrie.
Zborul de astăzi a avut o întârziere de circa 50 de minute, pentru că ora 7.00, când era programată decolarea, coincidea cu deschiderea Aeroportului și, mai ales, a programului controlorilor de trafic de la DSNAR Arad – ROMATSA, alocați AIBG. Avionul Airbus A319 (YR-LIC) a fost adus de la Craiova și nu putea ateriza înainte de ora 7.00.
Sosirea de la Barcelona este programată pentru 14.45.
Mâine mai sunt programate alte trei curse tur-retur ale operatorului, respectiv Braşov – Roma (cu plecare de la Braşov la ora 7.00 şi sosire de la Roma la ora 12.05), Braşov – Nürnberg (cu plecare de la Braşov la ora 12.55 şi sosire de la Nürnberg la ora 18.25) şi Braşov – Salonic (cu plecare de la Braşov la ora 19.00 şi sosire de la Salonic la ora 22.50).

De la momentul suspendării, acum o lună, a zborurilor de la Brașov (detalii aici), Fly Lili a decis și anularea a două rute: Milano (și de la Sibiu) și Bologna.
Practic, din nouă destinații anunțate (opt, pentru care s-au pus în vânzare bilete, la începutul lunii mai 2024), rămân șase: Nürnberg, Roma, Salonic, München, Stuttgart, Barcelona.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button