Timp liber

Patru ateliere de vacanță, la Centrul Cultural Reduta

Patru ateliere de vacanță, la Centrul Cultural Reduta

Copiii cu vârste între 8 şi 16 ani pot luat parte la mai multe ateliere, sub genericul „Fire, ițe și tradiții”, ce vor avea loc pe parcursul lunii august, la Centrul Cultural Reduta. Fiecare atelier, care se desfăşoară o dată pe săptămână, în intervalul orar: 11.00-13.00, este limitat la 20 de participanţi, iar înscrieri se fac la număr de telefon: 0726349790. De la împletituri medievale, la cusături pe etamină și tricotat, până la țesut, fiecare atelier oferă o incursiune fascinantă în istoria și tehnicile acestor arte.

7 august – Atelier de împletituri medievale. Cei prezenţi vor afla istoria împletiturilor decorative din perioada medievală, dintre care amintim: împletitura decorativă cu degetele şi împletitura cu lucetul.
14 august – Atelier de cusături pe etamină. Copiii vor afla povestea cusăturilor pe etamină, vor alege un model, vor învăţa cum să îl transpună cu acul şi aţa pe etamină.
21 august – Atelier de tricotat. Împletitura cu andrelele a fascinat generaţii întregi, de la căciuli la fulare, de la bentiţe la şosete, generaţiile anilor trecuţi purtau cu bucurie aceste obiecte confecţionate prin tricotare.
28 august – Atelier de ţesut. Un semn de carte sau un mic covoraş, un suport de pahare sau un mic obiect decorativ. Sunt obiecte ce se pot realiza pe un simplu război realizat din materiale reciclate. Câteva fire de bumbac şi de lână vor aduce bucurie celor mici prezenţi.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button