Expres

Ucraina ar fi atacat Rusia cu arme americane, escaladând conflictul

Ucraina ar fi atacat Rusia cu arme americane…

Armata ucraineană ar fi lansat primele atacuri împotriva teritoriului Rusiei folosind arme americane, potrivit ziarulromanesc.de, care citează newsweek.com. Oamenii lui Zelenski ar fi efectuat un atac împotriva unui sistem de apărare antiaeriană în regiunea rusă Belgorod, lângă granița cu Harkov, unde ofensiva rusă este în desfășurare de la începutul lunii trecute, folosind rachete de artilerie de înaltă mobilitate (HIMARS) donate de SUA.

Imagini difuzate online arată coloane de fum, dar nici Kievul, nici Washingtonul nu au confirmat acest lucru. Nu a fost oferită o declarație oficială nici de la Moscova, dar Serghei Ryabkov, ministrul adjunct de externe, a avertizat Statele Unite despre „consecințele fatale” dacă vor permite Ucrainei să folosească armele americane pentru atacuri în interiorul Rusiei

Ryabkov a vorbit despre „calcule greșite” și despre atitudinea „iresponsabilă” a americanilor care „au dat Kievului carte albă” și „nu fac nimic pentru a opri periculoasele acțiuni provocatoare ale slujitorilor lor”, avertizând că „cu siguranță va exista să fie un preț de plătit pentru Statele Unite”.

Răspunsul Kremlinului la atacuri a fost extrem de dur, cu 2.000 de raiduri împotriva teritoriului ucrainean în 24 de ore. Moscova pare să arate cum folosirea armelor occidentale pe teritoriul său va fi urmată de răspunsuri foarte dure din partea armatei lui Putin.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Ron
1 luna în urmă

Niște sclavi idioți

Back to top button