Faţetele dentare, soluţia pentru un zâmbet perfect
Faţetele dentare, soluţia pentru un zâmbet perfect
Atunci când o simplă albire dentară nu dă rezultatele dorite în ceea ce priveşte strălucirea zâmbetului nostru, faţetele dentare se pot dovedi a fi alternativa cea mai potrivită. Un zâmbet frumos va aduce luminozitate chipului, ne va spori încrederea în sine şi ne ajuta să ne simţim bine, astfel că serviciile de estetică dentară ne stau la dispoziţie cu cele mai noi şi eficiente proceduri şi materiale.
Ce este o faţetă dentară?
Faţeta dentară este reprezentată de o lucrare de protetică şi estetică dentară fixă. Are rolul de a acoperi imperfecţiunile dinţilor, aducând îmbunătăţiri aspectului general al dentiţiei, dar având şi un rol protector. Faţeta dentară este foarte subţire şi este realizată din ceramică presată, fără niciun substrat metalic sau din zirconiu. Are un aspect foarte natural, oferind dintelui strălucirea de care are nevoie. Atunci când optăm pentru fatete dentare, este bine să ştim că sunt destinate, în special, dinţilor frontali care manifestă ciobiri, fisuri sau crăpături minore, au o culoare neplăcută şi formă inestetică.
De ce să aplicăm faţete dentare?
Principalul scop pentru care vom apela la aplicarea faţetelor dentare, va fi cel estetic. Dinţii noştri vor fi strălucitori şi frumoşi, în acelaşi timp protejaţi. Atunci când decidem să optăm pentru această procedură, este bine să ştim că faţetele dentare se aplică foarte uşor, fiind un proces minim invaziv. Nu vom putea opta pentru această procedură de estetică dentară, în cazul în care dentiţia noastră este foarte aglomerată, dacă avem plombe mari sau dacă dintele manifestă spărturi foarte severe.
Cum ne întreţinem faţetele dentare?
Faţetele dentare reprezintă o soluţie de durată pentru zâmbetul nostru, însă presupun şi respectarea câtorva reguli de întreţinere. Odată aplicate, acestea impun o igienizare corectă şi constantă a cavităţii orale, o atenţie sporită acordată alimentelor şi băuturilor, evitându-le pe cele care pot afecta calitatea ceramicii din care sunt realizate, precum şi efectuarea controalelor periodice. Doar respectând aceste recomandări, ne vom putea bucura de zâmbetul frumos, pentru o perioadă cât mai lungă de timp.
Când mergem de urgenţă la medicul stomatolog?
În cazul în care am optat pentru faţetele dentare, controalele periodice devin obligatorii. Cu toate acestea, nu vom ezita să contactăm medicul în cazul în care una dintre faţete a suferit modificări datorate lovirii sau altui context nefavorabil. Tot în categoria urgente stomatologice se va încadra orice tip de durere resimţită la vreunul dintre dinţii pe care s-au aplicat faţete. Separat de această procedură de estetică dentară, se poate întâmpla ca în cavitatea noastră orală să se manifeste alte contexte medicale, astfel că vom merge la cabinetul medical dacă sesizăm sângerări în timpul periajului, dacă manifestăm sensibilitate la rece sau cald, precum şi atunci când ne confruntăm cu un abces.
Deşi controalele periodice au rol de prevenţie, se pot manifesta totuşi urgenţe stomatologice, care presupun intervenţii rapide. Pentru a se evita aceste contexte neplăcute, este recomandat ca orice schimbare şi disconfort sesizate la nivelul cavităţii orale să fie semnalate medicului stomatolog.
P
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.