Expres

Un sportiv nevăzător a escaladat un traseu montan dificil (video)

Un sportiv nevăzător a escaladat un traseu montan dificil

Un sportiv din lotul național de paraclimbing a parcurs cel mai cunoscut traseu de escaladă, de mare dificultate, din România, varianta directă a Fisurii Albastre, din Bucegi. Răzvan Nedu vede doar 1% și a fost însoțit de alpiniștii Teofil Vlad și Mircea Struțeanu.

Ascensiunea a avut loc luni, pe 8 iulie și a durat 11 ore.

Traseul are peste jumătate de kilometru lungime și o diferență de nivel de aproape 400 de metri.

În munca mea de ghid montan, unele dintre cele mai grele, dar și cele mai pline de satisfacții provocări sunt cele legate de ascensiunile cu sportivii cu dizabilități ai asociației Climb Again. Lunea trecută, pe 8 iulie, cu sprijinul de neprețuit al lui Mircea Struțeanu care s-a ocupat și de documentare foto-video, am parcurs cel mai cunoscut traseu de alpinism din România, Fisura Albastră, împreună cu Răzvan Nedu, sportiv din lotul național de paraclimbing. Răzvan vede doar în proporție de 1% și a făcut eforturi greu de descris să ducă la capăt acest proiect. Fisura Albastră varianta Directă este un traseu de cățărare emblematic din Peretele Văii Albe, cel mai înalt perete din România”, a declarat Teofil Vlad.

Sursa foto: Teofil Vlad


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button