Expres

BAC 2024. Astăzi, rezultatele. Contestațiile, doar cu declarație

BAC 2024. Astăzi, rezultatele. Contestațiile, doar cu declarație

Notele obținute la examenul de Bacalaureat 2024, susținut de absolvenții de liceu în perioada 1-5 iulie, vor fi publicate în centrele de examen, dar și online, în cursul zilei de astăzi, până la ora 12.00. Comunicarea rezultatelor obținute la bacalaureat se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută de aceștia.

Candidații nemulțumiți pot contesta notele primite tot astăzi, în intervalul orar 12.00 – 18.00, inclusiv prin mijloace electronice.
Cei care contestă rezultatul iniţial al evaluării trebuie să completeze, să semneze şi să depună/transmită prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.
De aceea, este bine să verifice încă o dată subiectele și baremele.
Le găsiți aici și aici, pentru primele două probe, obligatorii, și aici, pentru proba la alegere și cea de limbă maternă.
După încheierea evaluării lucrărilor, notele acordate după reevaluare sunt comparate cu cele iniţiale. Dacă se observă o diferenţă mai mare de un punct, se numeşte o nouă comisie, iar nota oferită de această a doua comisie va fi şi cea finală.

Afişarea rezultatelor finale este programată în data de 12 iulie (în centrele de examen şi online).
Nota obţinută în etapa de soluţionare a contestaţiilor este nota definitivă, indiferent de punctajul obţinut, în plus sau în minus, faţă de nota acordată în etapa de evaluare iniţială a lucrării. Această notă nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă.
Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii (cumulat): susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea; obţinerea cel puţin a mediei 6 la probele scrise (media notelor obţinute la probele scrise).
Candidații care promovează examenul de bacalaureat pot continua studiile în învățământul superior, în țară sau în străinătate, în conformitate cu condiţiile generale şi specifice stabilite în acest sens. De altfel, la cele mai multe facultăți românești, media la bacalaureat și, eventual, nota la o anumită disciplină constituie criteriul de admitere.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button