Expres

Cum să faci față caniculei fără aer condiționat în locuință

Cum să faci față caniculei…

Zilele acestea caniculare reprezintă o provocare pentru cei care sunt sensibili din punct de vedere medical la aerul condiționat sau nu își permit financiar să doteze locuința cu un astfel de aparat de răcire a locuinței.


Există, însă, câteva trucuri prin care să păstrați o temperatură optimă în casă.
În primul rând, folosește jaluzele sau draperii opace, pentru a evita efectul de seră. Acestea fac întuneric în casă și reduc temperatura din interior. Este recomandat să le ții trase în cea mai mare parte a zilei pentru a menține o atmosferă răcoroasă.
Aerisirea locuinței trebuie făcută noaptea și  dimineața devreme, când temperatura este mai scăzută. Apoi închide ferestrele și trage draperiile sau perdelele pe tot parcursul zilei.


Un ventilator te poate ajuta să faci față perioadei caniculare.
De asemenea, poți înlocui lenjeria ta de pat cu una confecționată din bambus sau din bumbac 100%. Aceste materiale sunt răcoroase și plăcute la atingere. De aceea, sunt excelente pentru a menține temperatura corpului scăzută în timpul somnului.


Evită să gătești cu foc în timpul zilei. O soluție este să consumi salate sau alte preparate făcute la rece. De altfel, în zilele călduroase este recomandat să se consume multe lichide fără alcool, fructe și legume și să se evite băuturile alcoolice și mâncărurile bogate în calorii.


Tot pentru a limita creșterea temperaturii în locuință, stingeți sau scădeți intensitatea luminii artificiale și închideți orice aparat electrocasnic de care nu aveți nevoie.
Încearcă să eviți să folosești aparate precum aragazul, mașina de spălat rufe sau mașina de spălat vase în intervalele cu cele mai ridicate valori termice.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button