Sport

Euro 2024. Nicolae Stanciu știe cum poate fi învinsă (și) Belgia / Ce a spus selecționerul Edi Iordănescu

Euro 2024. Nicolae Stanciu a fost declarat omul meciului cu Ucraina, 3-0, primul din grupa E, desfășurat la München – Detalii, AICI.

Căpitanul „tricolorilor” a fost asaltat pentru declarații după partidă, atât în mixed-zone, cât și la conferința de presă.

Euro 2024

„Când a început să cânte imnul, i-am văzut în tribune pe tata, soția, sora, fratele, lacrimile a peste 35.000 de români și m-am emoționat, bineînțeles. A fost ceva cu care te întâlnești o singură dată în viață. Am vrut să ne bucurăm de aceste momente și să-i facem fericiți pe suporterii veniți să ne susțină”, a declarat Stanciu, citat de sportpesurse.ro.

El a fost „asaltat” și de jurnaliștii belgieni, înaintea disputei cu „dracii roșii” de la Köln de sâmbătă seara – în direct la PRO TV de la ora 22.00.

„Am înscris goluri similare la Anderlecht (ca cel cu Ucraina – n.r.), în special în Europa. Poate m-am grăbit puțin când am decis să plec de la Bruxelles, dar am lucrat acolo cu oameni extraordinari. Sunt fericit că, împreună cu Alex Chipciu, am contribuit la ultimul titlu cucerit, în 2017. Urmăresc în continuare cu atenție ce se întâmplă la Anderlecht și am fost trist acum că nu a reușit să câștige campionatul, deși s-a aflat foarte aproape”, a spus căpitanul „tricolorilor.

Euro 2024

Privitor la confruntarea cu Belgia, el a afirmat: „Nu vreau să fiu arogant, dar am mare încredere în această echipă a României. Meciul va porni de la 0-0, avem timp să pregătim cum trebuie partida. Lumea ne consideră outsideri la acest Euro. Va fi dificil cu Belgia, fiindcă are mulți jucători de calitate, dar vom lupta să învingem. Mi-ar fi greu să nominalizez un singur jucător belgian pentru a indica pericolul numărul unu. Sigur e că noi vom răspunde prin forța grupului, unitate”.

„Va fi complicat la Köln, cum a fost și cu Ucraina, la München. Știm că trebuie să facem mai mult, să alergăm mai mult, să ne batem, să fim mai buni cu mingea. Vom avea în față jucători de sute de milioane de euro”, a mai menționat Nicolae Stanciu pentru sursa citată.

Euro 2024

Selecționerul Edi Iordănescu le-a mulțumit fanilor pentru sprijinul incredbil dat „tricolorilor” la debutul la Euro 2024, cu Ucraina, și speră că același lucru se va întâmpla și cu Belgia.

„E nevoie de calm și echilibru. Trebuie să fim ponderați ca să putem rămâne conectați și inteligenți, cu o luciditate realistă care să ne protejeze resursele de orice fel înaintea acestui al doilea meci din grupă… Tot ce am obținut împreună până acum s-a făcut plecând de la realism. Am fost realiști cu limitele noastre, ni le-am asumat curajos ca să ni le putem depăși. Și am făcut-o! O dată în calificări, încă o dată cu Ucraina. E un apel personal: acum, trebuie să fim iarăși realiști. Ca să le depășim din nou, în fața unui adversar extrem de valoros și rănit după 0-1 cu Slovacia. Și am convingerea că le vom depăși iar! Prin echilibru, prin disciplina muncii și sacrificiul care ne caracterizează, prin spiritul de luptă neîncetată pentru fiecare bucată de teren, din prima secundă și până la capăt”, a declarat Edi Iordănescu pentru FRF.

Ieri, în faza a doua a grupelor de la Euro 2024, s-au înregistrat rezultatele: Croația – Albania 2-2 (grupa B); Germania – Ungaria 2-0 (grupa A); Elveția – Scoția 1-1 (grupa A).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button