Expres

Zi liberă pentru români. Se apropie un nou weekend prelungit

Zi liberă pentru români…

Salariații din țara noastră beneficiază de zile libere de Rusalii, care anul acesta vor fi în 23 și 24 iunie. Dar numai una dintre aceste două zile, respectiv 24 iunie, pică în timpul săptămânii de lucru. În fapt, 23 iunie va fi – ca în fiecare an – în zi de duminică, iar 24 iunie – în zi de luni. Prin urmare, weekend-ul acela va fi unul prelungit.


Angajații au dreptul la zile libere cu ocazia sărbătorilor legale, după cum stabilește Codul muncii, dar sunt anumite categorii de salariați care trebuie să se prezinte la muncă și în aceste zile.


În cazul celor care trebuie să muncească în astfel de zile, Codul Muncii stabilește compensarea acestora cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. Dacă nu pot primi timp liber, salariații au dreptul de a primi un spor de cel puțin 100% din salariul de bază.
În cazul în care nu acordă liberele legale salariaților, angajatorii riscă amenzi de până la 10.000 de lei, potrivit avocatnet.ro.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button