Expres

A murit prima femeie cancelar al Austriei

A murit prima femeie cancelar al Austriei

Fostul cancelar austriac Brigitte Bierlein a murit la vârsta de 74 de ani, au anunţat autorităţile, transmit agenţiile internaţionale de presă. Bierlein a devenit prima femeie cancelar din istoria Austriei în 2019, după prăbuşirea guvernului predecesorului său, Sebastian Kurz, din cauza scandalului de corupţie Ibiza. De asemenea, a fost prima femeie care a prezidat Curtea Constituţională, după ce a devenit vicepreşedinte al celei mai înalte instanţe şi prima femeie procuror general.

Dr. Brigitte Bierlein s-a născut la 25 iunie 1949, la Viena, Austria. A fost educată la Gymnasium Kundmanngasse (liceul federal umanist), pe care l-a absolvit în 1967. A dorit iniţial să studieze fie artă, fie arhitectură şi a fost aproape de a se alătura Universităţii de Arte Aplicate. În cele din urmă, a ales să studieze dreptul, la sfatul mamei sale şi pentru că nu dorea să fie o povară financiară pentru părinţii ei. A finalizat studiile în drept şi şi-a luat doctoratul la Universitatea din Viena, în 1971, potrivit https://www.parlament.gv.at.

A fost judecătoare la BG Inner City Vienna şi la Tribunalul penal regional Viena în perioada 1975-1977, procuror şi prim procuror între anii 1977 şi 1990, precum şi Procuror general în Procuratura Generală la Curtea Supremă (1990-2002). A fost, totodată, vicepreşedinte al Curţii Constituţionale a Austriei în perioada 2003-2018, dar şi preşedinte al Curţii Constituţionale (2018-2019).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button