Delicte

Fostul reporter PRO TV Marius Buga a fost condamnat pentru sex cu minori. Sentința nu este definitivă

Fostul reporter PRO TV Marius Buga a fost condamnat pentru sex cu minori. Sentința nu este definitivă. Jurnalistul a fost condamnat ieri de Judecătoria Târgoviște la doi ani şi opt luni de închisoare pentru act sexual cu doi minori instituţionalizaţi. Decizia nu este una definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii. Instanţa l-a condamnat la doi ani de închisoare pentru fiecare dintre cei doi minori şi a contopit pedeapsa la doi ani şi 8 luni.


„Condamnă pe inculpatul BUGA MARIUS-IONUŢ, cetăţean român, fiul lui…, locuind fără forme legale pe raza…, de cetăţenie română, necăsătorit, studii – superioare, ocupaţie – reporter, fără antecedente penale, la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor faptă prev. de art. 220 alin. (1), alin. (3) lit. b) şi alin. (4) lit. b) şi e) C.Pen, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal ?i a art.5 Cod penal (persoană vătămată Anonimizat 2). (…) condamnă pe inculpatul BUGA MARIUS-IONUŢ (…) la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor faptă prev. de art. 220 alin. (1) şi alin. (4) lit. b) şi e) C.Pen, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal ?i a art.5 Cod penal (persoană vătămată Anonimizat 1). (…) aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 2 (doi) ani închisoare la care se adaugă sporul de o treime din cealaltă pedeapsă stabilită (24 luni /3 = 8 luni) urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 2 (doi) ani şi 8 (opt) luni închisoare, ce se va executa în regim de detenţie, conform art. 60 din Codul penal”, se arată pe site-ul Judecătoriei Târgoviște.


Instanța obligă inculpatul la plata către fiecare parte civilă a sumei de 10.000 lei, cu titlu de daune morale.
Dacă pedeapsa va rămâne definitivă, se deduce din durata pedepsei rezultante aplicate prin prezenta hotărâre reţinerea de 24 ore de la data de 07.02.2023, ora 20.50, până la data de 08.02.2023 ora 20.50, ora 21:55, precum şi arestul preventiv şi arestul la domiciliu de la data de 08.02.2023 la 28.06.2023. Se menţine măsura controlului judiciar luată faţă de inculpat.


Când ar fi fost comise faptele, Buga era corespondent PRO TV. Reprezentanţii televiziunii au anunţat imediat după ce jurnalistul a fost reţinut că au aflat cu surprindere despre investigaţie.
„Condamnăm cu tărie orice acţiune imorală (…). Protecţia minorilor este extrem de importantă pentru fiecare dintre noi!”, se menţionează într-un comunicat transmis de postul tv la acel moment.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button