Fabrica de hârtie DS Smith rămâne aproape de comunitatea din Zărnești și își consolidează angajamentul față de educație, biodiversitate și sănătate
– Peste 500 de copii au fost deja implicați în activități privind economia circulară în anul școlar curent.
– Vizitele școlare și activitățile vor continua în aprilie, în cadrul programului Săptămâna Verde, organizat în județul Brașov.
– Și alte organizații cheie precum Inspectoratul Școlar Județean Brașov și Spitalul “Dr. C.T. Sparchez”, printre altele, beneficiază de sprijinul DS Smith
Fabrica de hârtie DS Smith continuă să joace un rol activ în dezvoltarea comunității din Zărnești și acordă o atenție deosebită nevoilor și priorităților locale. Compania rămâne concentrată pe educație și biodiversitate, continuând Lecțiile de Economie Circulară desfășurate în școlile generale ale orașului. De la începutul acestui an școlar, peste 300 de elevi au beneficiat de această inițiativă și și-au îmbogățit cunoștințele despre principiile economiei circulare, reciclare și producția de hârtie. Dar realizările ultimelor luni nu se opresc aici.
Pe lângă atelierele desfășurate în școli, câteva sute de copii din județul Brașov au vizitat Fabrica de Hârtie, au participat la tururi virtuale și au învățat mai multe despre modul în care deciziile mici pot duce la rezultate semnificative în protecția mediului. Acțiunile similare vor continua în aprilie în cadrul programului Săptămâna Verde.
Printre inițiativele importante care beneficiază de sprijinul Fabricii de Hârtie se numără și Olimpiadele Naționale organizate de Inspectoratul Școlar Județean Brașov în 2024, la care participă aproximativ 1.200 de elevi și profesori din întreaga țară. Compania este, de asemenea, implicată în modernizarea Unității de Primire Urgențe Pediatrice la Spitalul “Dr. C.T. Sparchez” și în susținerea Asociației Motokron Racing Team pentru organizarea celei de-a 6-a ediții a competiției Hard Enduro Piatra Craiului, Faza Europeană.
Diana Ciuraru, Director de Resurse Umane DS Smith Zărnești, a declarat: “Ceea ce facem acum este important, dar modul în care modelăm viitorul contează și mai mult. Suntem onorați să avem un parteneriat solid cu comunitatea locală și vom continua să sprijinim proiectele care pot schimba cu adevărat viețile oamenilor în bine, pe termen lung. Ambiția noastră este de a contribui la transformarea orașului Zărnești și a regiunii Brașov în povești de succes recunoscute la nivel național, iar fiecare proiect este un pas în această direcție.”
Prin colaborare și angajament continuu, Fabrica de Hârtie DS Smith își propune să contribuie pozitiv în comunitatea din Zărnești, deschizând calea către dezvoltare durabilă și bunăstare.
Inițiativele amintite se încadrează în Strategia de Sustenabilitate corporativă a DS Smith, numită „Now and Next”, care conturează obiective ambițioase pentru 2030 și pe termen lung – unul dintre ele fiind „100% dintre locații implicate în activități comunitare în fiecare an”. Mai multe detalii despre acțiunile pentru „Oameni și comunități” sunt disponibile aici.
În România, DS Smith deține un centru de coordonare a operațiunilor de reciclare în București, două depozite de reciclare în Ștefănești și Cluj-Napoca, o fabrică de hârtie în Zărnești, două unități de producție de ambalaje în Ghimbav și Timișoara și trei centre de servicii, în Pitești, Timișoara și Otopeni, județul Ilfov, unde lucrează în total 650 de angajați.
Despre DS Smith:
DS Smith este unul dintre cei mai importanți furnizori mondiali de ambalaje din carton ondulat, fiind, de asemenea, activ în domeniul reciclării și al producției de hârtie. Compania joacă un rol semnificativ în lanțul valoric din diverse sectoare, inclusiv comerțul electronic, FMCG și industrial. Cu misiunea sa de a “Redefini ambalajul pentru o lume în schimbare” și strategia sa de sustenabilitate “Now and Next“, DS Smith se angajează să inspire tranziția către o economie circulară. Oferă multiple soluții circulare clienților săi și societății în general prin înlocuirea materialelor plastice problematice, eliminarea carbonului din lanțurile de aprovizionare și furnizarea de soluții de reciclare inovatoare. Modelul ambițios “box-to-box în 14 zile“, capacitățile de proiectare și strategia de inovare se află în centrul acestui angajament. Cu sediul central la Londra și cotată la FTSE 100, DS Smith își desfășoară activitatea în 34 de țări și are aproximativ 34.000 de angajați. Compania este un partener strategic al Fundației Ellen MacArthur. Bazele companiei au fost puse în anii 1940, când familia Smith a început o afacere specializată în fabricarea de cutii.
P
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.