Expres

O firmă din Brașov, furnizor pentru Transelectrica 

O firmă din Brașov, furnizor pentru Transelectrica 

Holistion Software Consulting a câștigat o licitație organizată de Transelectrica pentru realizarea unei aplicații informatice dedicate dimensionării rezervelor de energie din Sistemul Electroenergetic Național (SEN) prin utilizarea de metode probabilistice. Estimat la 8,99 milioane de lei, fără TVA, pentru o perioadă de 16 luni, contractul a fost semnat pentru 6 milioane de lei, fără TVA. La procedura de atribuire s-au înscris și Mobiversal, Advanced Business Software și asocierea formată din Artelys SAS (lider) și Unicorn Systems.

Cu sediul în Brașov, Holistion Software Consulting a fost înființată în anul 2017 și este autorizată să desfășoare activități de realizare a soft-ului la comanda (software orientat client – cod CAEN 6201). În 2022, conform ultimelor date publice, societatea a raportat un număr mediu de 2 angajați și afaceri de 2,256 milioane de lei, cu 21% mai mult față de anul precedent. Profitul net a urcat cu 29%, la 1,724 milioane de lei, potrivit datelor analizate de Profit.ro. Acționarul unic al societății este Lucian Ionuț Manolescu.

Odată cu intrarea în vigoare a Regulamentului (UE) 2195/2017 al Comisiei din 23 Noiembrie 2017 de stabilire a unei linii directoare privind echilibrarea sistemului de energie electrică și a Regulamentului (UE) 1485/2017 de stabilire a unei linii directoare privind operarea sistemului de transport al energiei electrice, fiecare Operator de Transport și Sistem (OTS) din fiecare Stat Membru trebuie să efectueze o analiză privind asigurarea optimă a capacitații în rezervă, vizând reducerea la minimum a costurilor asociate cu asigurarea acesteia.

Determinarea cantităților necesare de rezerve în Sistemul Electroenergetic Național (SEN) pe fiecare interval de timp al perioadei pentru care se face calculul, se va realiza în conformitate cu Ordinul ANRE nr. 219/2019 privind aprobarea Metodologiei operaționale pentru blocul RFP – TEL, în conformitate cu prevederile art. 119 din Regulamentul (UE) 1485/2017 al Comisiei din 2 august 2017 de stabilire a unei linii directoare privind operarea sistemului de transport al energiei electrice”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Aplicația informatică va fi configurată conform cu solicitările OTS, cu care beneficiarul să poată calcula necesarul de rezerve pe fiecare interval de dispecerizare (60 și 15 minute) și sens al unei perioade solicitate, în conformitate cu Secțiunea a 2-a, din Ordinul ANRE nr. 219/2019.

Analiza de business va asigura implementarea unei soluții adecvate în vederea finalizării cu succes a proiectului. De asemenea, acesta se va asigura că soluția livrată prin eforturile managerului de proiect și ale intregii echipe este corectă și corespunde necesităților beneficiarului“, se mai spune în caietul de sarcini.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button