Expres

„Profesionalism desăvârșit” la Salvamont, SMURD și Spitalul Județean Brașov

„Profesionalism desăvârșit” la Salvamont, SMURD și Spitalul Județean Brașov

O turistă care a avut nevoie de intervenția salvamontiștilor din Râșnov, a unui echipaj SMURD și apoi de ajutorul medicilor de la Spitalul Județean Brașov, a ținut să le mulțumească salvatorilor ei, recunoscând totodată că a fost surprinsă în mod plăcut de modul profesionist în care aceștia au intervenit.
Femeia susține că intervenția de un „profesionalism desăvârșit” a salvatorilor montani și a medicilor brașoveni arată că există și o parte „funcțională” în România.

Accidentul s-a produs pe un traseu ușor. Un moment de neatenție a dus la o fractură și la nevoia ca turista să fie scoasă din zonă de salvamontiști pe targă. Ulterior, femeia a fost transportată de SMURD și tratată de medicii de la UPU Județean Brașov.
„Nu credeam să cobor vreodată de pe munte pe targa Salvamont, dar iată că s-a întâmplat. (…) Postarea asta nu e însă despre mine, ci despre Salvamont, SMURD și cadre medicale de un profesionalism desăvârșit. E despre faptul ca în țara asta în care se întâmplă atâtea lucruri urâte, corupție, indiferență, abuzuri, în care Alexandre sunt lăsate să moara în dureri crunte mai există și oameni care fac ceea ce trebuie. Și asta e dătător de speranță. Pe mine una m-a impresionat că se poate și așa”, a scris Loredana Diacu pe Facebook, postare preluată şI de către Salvamont România.

„N-aveam nicio pilă, nu dădusem niciun leu nimănui”

Nu am cuvinte să laud profesionalismul și da, umanitatea celor de la Salvamont Râșnov. Grija pe care au avut-o. În timp ce mie îmi era jenă că trebuie să mă care cu targa și că le e greu, că na, nu-s libelulă silfidă, ei aveau grijă sa nu mă zguduie prea tare, să nu îmi fie frig, să fiu safe (nota red. – în siguranță). Și mai erau si veseli și plini de optimism. SMURD-ul, și ei impecabili.

Umani, profesioniști, încercau să mă asigure ca totul va fi bine. Te simțeai printre oameni, efectiv. Iar Spitalul Județean Brașov… o totală surpriză. De la brancardieri până la medic, toată lumea cât se poate de promptă, amabilă, politicoasă. M-am trezit cu radiografii făcute și ghips pus în timp aproape record. Și toate, repet, făcute cu o politețe desăvârșită. Deși nu știam pe nimeni acolo, n-aveam nicio pilă, nu dădusem niciun leu nimănui.
Deci da, se poate şi aşa. Există şi o parte de Românie funcţională, Avem de unde porni. Ca la o pâine cu maia, ţii o bucăţică din aluatul ăla bun, şi îl faci să crească, să prospere. Faci din el pâini bune şi noi”,

„Politicienii noștri vor să reducă numărul celor care salvează vieți”

„Pun postarea asta fiindcă recent, înainte de sărbători, am avut o conversație mai lungă cu un salvamontist. Mi-a povestit despre operațiunile lor de salvare, despre riscurile la care se supun. Și spunea el: «știi ce mă deranjează și mă miră? Că oamenii se jenează să spună că au apelat la noi! Deși asta-i meseria noastră, să îi ajutăm»”, a continuat Loredana Diacu, explicația ei fiind că oamenii procedează așa, neavând curajul să-și recunoască greșelile, deși accidentarea poate fi pur ghinion.
(…) Deci, toată stima pentru cei de la Salvamont. Nu-s doar buni profesionişti, ci şi oameni pe cinste. Şi când te gândeşti că politicienii noştri la putere vor reducerea cu 15% a posturilor Salvamont! În loc să taie de la nişte pensii speciale, ceva, vor să reducă numărul celor care salvează vieţi”, a fost ideea principală cu care și-a încheiat postarea turista.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button