Expres

De ce nu e bine să usuci rufele în casă?

De ce nu e bine să usuci rufele în casă?

Oamenii cred că nu există nicio diferență între rufele uscate afară şi cele întinse în interior. În realitate, uscarea rufelor în casă, în cazul copiilor, al persoanelor în vârstă, dar și al celor care au probleme de sănătate, poate provoca reacții alergice sau chiar poate agrava unele simptome de astm.

Conform Societății de Astm din Irlanda, „zonele umede încurajează creșterea mucegaiului, care poate elibera spori. Aceştia pot provoca reacții alergice la unele persoane sau pot agrava simptomele de astm. Deoarece sporii sunt invizibili, nu li se acordă atenție. Cei mai afectați sunt cei cu astm (în special formele severe), dar şi copiii mici, persoanele în vârstă, cele cu un sistem imunitar slăbit sau persoanele cu probleme ale pielii, cum ar fi eczemele. Mucegaiul creşte uşor în medii umede, cum ar fi băi, bucătării şi subsoluri”.

Se recomandă uscarea în aer liber sau în zone bine ventilate ori folosirea uscătorului electric.

– Nu mai uscaţi hainele în casă, nu le depozitaţi în dulapuri cu risc de umiditate și nu le înghesuiţi.

– Pentru a preveni dezvoltarea mucegaiului, casa trebuie să fie bine ventilată, deschizând ferestrele regulat.

– Utilizați ventilatoare sau ferestre deschise pentru a obține aerisirea băii, bucătăriei, spaţiilor de depozitare și mașinii de spălat (rufe și vase).

– Curățați suprafețele dure folosind un amestec de apă, oțet și săpun.

– Mențineţi umiditatea scăzută în interior, utilizând un dezumidificator sau purificator de aer.

– Păstrați filtrele de aer și de încălzire curate și uscate.

– Remediaţi scurgerile și problemele de umiditate.

Boală cronică manifestată prin atacuri, astmul este o inflamație a sistemului respirator. Acest lucru determină o îngustare a căilor respiratorii și împiedică respirația. Astmul alergic este cel mai frecvent şi este datorat unor alergeni, cum ar fi particulele de praf sau de mucegai.

Atacul de astm poate apărea la orice vârstă, din cauza mai multor factori: utilizarea anumitor medicamente, activitate fizică intensă, stres, infecții cum ar fi gripa. Nu există niciun tratament pentru vindecarea astmului, dar criza se poate ameliora cu medicamente antiinflamatorii și bronhodilatatoare.

Sursa: medisite.fr


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button