Expres

Marcel Ciolacu și Ligia Deca, printre invitații la EDU Dual de la Brașov

Marcel Ciolacu și Ligia Deca, printre invitații la EDU Dual de la Brașov.

În perioada 17-18 noiembrie, Primăria Brașov organizează cea de-a doua ediție a EDU Dual, conferința dedicată dezvoltării învățământului profesional dual în România, eveniment care se desfășoară în parteneriat cu Camera de Comerț Elveția – România, Inspectoratul Școlar al Județului Brașov și Universitatea Transilvania.

Printre cei invitați să deschidă anul acesta conferința EDU Dual se numără premierul Marcel Ciolacu, ministrul Educației, Ligia Deca, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia-Elena Intotero, ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea și ES ambasadorul Germaniei, Dr. Peer Gebauer.

Brașovul a fost și este un pionier în dezvoltarea învățământului profesional dual din România, iar, începând de anul trecut, organizatorul celei mai importante conferințe dedicate acestui tip de învățământ, conferință ce încearcă, la fiecare ediție, să răspundă nevoilor de informare și expertiză a comunităților din zona educațională în domeniul învățământului profesional dual. Dacă anul trecut obiectivul a fost de a clarifica ce înseamnă ruta completă în învățământul dual, anul acesta am invitat toate cele 15 consorții, care, alături de Brașov, au obținut finanțare prin PNRR pentru construirea campusurilor duale, pentru a discuta cu specialiștii din Elveția și Germania despre soluțiile de succes pentru funcționarea acestor campusuri, dar și specialiștii din Ministerul Educației pentru a vedea care sunt variantele optime de implementare a proiectelor finanțate prin PNRR. Această ediție a EDU Dual aduce în prim plan atelierele de lucru, în locul conferințelor în plen, astfel încât participanții să plece nu doar mai informați, ci și cu abilități noi în implementarea acestui sistem educațional de care depinde dezvoltarea României ”, a precizat primarul Allen Coliban.

Una dintre temele abordate în ediția din acest an a conferinței dedicate învățământului dual este cea legată de experiența angajatorilor care au investit în învățământul dual pentru formarea noilor generații de talente, în cadrul căreia reprezentanții companiilor partenere vor prezenta experiența lor în ceea ce înseamnă pregătirea profesională a elevilor și angajarea lor la finalul studiilor.

Într-o sesiune separată, participanții vor avea ocazia să afle cum funcționează aceste campusuri duale în Elveția și Germania, dar vor vedea și care sunt soluțiile pentru a le transforma în exemple de succes, modele fiind campusurile duale din Lucerna și Polybau, Elveția, și cel din Waldkirchen, Germania.

Tot în prima zi a conferinței, participanții vor afla și care este cea mai bună variantă pentru a face trecerea de la școală profesională și tehnică la școală digitală și ce meserii noi vor apărea pe fondul digitalizării accelerate.

A doua zi a conferinței este dedicată exclusiv echipelor de implementare a proiectelor de construire a campusurilor duale, finanțate prin PNRR, care, în cadrul unor ateliere de lucru, vor discuta cu specialiștii din Ministerul Educației despre dezvoltarea învățământului dual, ruta completă și despre dezvoltarea și digitalizarea campusurilor profesionale integrate.

Având în vedere Ordonanța de Guvern privind reducerea cheltuielilor pentru organizarea de evenimente, ediția de anul acesta a EDU Dual se desfășoară exclusiv cu sprijinul financiar al firmelor partenere care fac parte din Consorțiului Regional Integrat Pentru Învățământ Dual Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button