Brașovenii sunt invitați să descopere Brașovul
Brașovenii sunt invitați să descopere Brașovul.
Forumul Democrat al Germanilor din Transilvania (FDGR) – filiala Brașov a lansat o invitaţie la un tur ghidat al Braşovului, dedicat istoriei şi influenţei comunităţii germane în dezvoltarea şi evoluţia acestui oraş istoric pitoresc.
„Braşovul găzduieşte o bogată moştenire istorică, iar contribuţia semnificativă a saşilor este parte integrantă a acestei istorii. Cu toate acestea, observăm o tendinţă culturală actuală de a subestima rolul şi impactul comunităţii germane în istoria şi prezentul oraşului nostru. Cu determinare de a conserva şi promova valorile istorice şi culturale, ne propunem să aducem în prim-plan faptele şi contribuţiile semnificative ale comunităţii germane din Braşov. Scopul acestui tur este de a oferi participanţilor o perspectivă mai profundă asupra influenţei germanilor şi modului în care aceştia au contribuit la formarea şi dezvoltarea oraşului. Mulţi dintre lucrurile care fac Braşovul special şi îndrăgit le datorăm comunităţii germane. Printre principalele obiective incluse în acest tur se numără Piaţa Sfatului, Biserica Neagră, Aleea După Ziduri, Poarta Ecaterinei, promenada de sub Tâmpa şi Strada Sforii. Aceste locuri încărcate de istorie vor fi vizitate şi explorate pentru a aduce în lumină conexiunile profunde dintre comunitatea germană şi dezvoltarea acestor puncte emblematice ale oraşului. Invităm locuitorii Braşovului, atât cei născuţi aici cât şi cei mutaţi de ceva timp în oraş, să se alăture acestui tur special şi să împărtăşească învăţămintele istorice şi cultura care ne-au definit comunitatea în decursul secolelor”, spune Uwe D. Leonhardt, director executiv FDGR Braşov.
Tururile ghidate vor fi gratuite, iar înscrierile se fac prin e-mail: forum@fdgrbv.ro. Proiectul este finanţat de către Departamentul pentru Relaţii Interetnice (DRI).
FDGRBv este filiala Forumul Democrat al Germanilor din Transilvania și reprezintă comunitatea germană din Brașov.
„Ne implicăm cu multă pasiune pentru menținerea în viața a identității și a istoriei Brașovului – fondat de strămoșii noștri germani. Contribuim la îmbunătățirea educației în instituțiile de învățământ cu predare în limba maternă germană. Organizăm evenimente culturale pentru toate vârstele și toate gusturile, de la concerte, prelegeri, ateliere de lucru manual, seri de film, quiz-uri până la concursuri pentru tineri, schimburi culturale, expoziții și dezbateri cu și pentru brașoveni”, precizează directorul executiv al FDGR..
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.