Expres

Deschidere de an și la Academia Forțelor Aeriene din Brașov

Deschidere de an și la Academia Forțelor Aeriene din Brașov.
La fel ca instituțiile civile de învățământ superior, Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov şi-a deschis porţile pentru un nou an universitar. A fost și prima participare oficială a celor 157 de studenţi „boboci” la o ceremonie militară, înaintea depunerii jurământului militar.
„În orice armată din lume, omul – luptătorul – este cel mai valoros element. De aceea, cu ajutorul colegilor mei, cadre didactice universitare, instructori, comandanţi de subunităţi, personal didactic auxiliar şi administrativ vom face tot ceea ce este necesar şi ceea ce ne stă în puteri pentru a vă pregăti la cele mai înalte standarde. Vă vom supune unui efort intelectual şi fizic militar pentru a face faţă provocărilor viitorului. Vă vom transmite cunoştinţele necesare pentru a deveni militari desăvârşiţi şi deprinderile necesare pentru a deveni luptători pricepuţi”, le-a spus comandantul Academiei, general de flotilă aerinaă conf. univ. dr. Marius Șerbeszki.
Spre deosebire de colegii lor civili, studenţii militari au venit la Braşov, în cazarmă, cu aproape două săptămâni înainte de începerea anului universitar. Astfel, ei s-au pregătit pentru festivităţile inaugurale şi au avut ocazia să-şi cunoască noii colegi.
La festivitatea de deschidere a noului an universitar au participat șeful Statului Major al Forţelor Aeriene, general locotenent Viorel Pană, locțiitorul comandantului Comandamentului Forțelor Întrunite, general de flotilă aeriană Cătălin Băhneanu, prefectul județului Brașov Mihai-Cătălin Văsii, președintele Consiliului Județean Todorică Șerban, reprezentanți ai autorităților locale și județene, comandanţi ai marilor unităţi şi unităţi din subordinea SMFA şi comandanţi ai unităţilor militare din Garnizoana Braşov.

Aproape 700 de studenți militari

În cadrul celor două facultăți, Facultatea de Management Aeronautic și Facultatea de Sisteme de Securitate Aeriană, Academia Forţelor Aeriene pregăteşte ofiţeri licențiați cu următoarele specializări piloți de avion și elicopter, controlori de trafic aerian, meteorologi, ofițeri de stat major în aviație, informații militare, radiolocație și război electronic și artilerie și rachete antiaeriene. De asemenea, în cadrul instituției există trei programe de studii de masterat Securitatea spațiului aerian, Managementul sistemelor de luptă din Forțele Aeriene și Sisteme de securitate.
În noul an universitar 2023-2024, academia va instrui 406 studenți în cadrul programelor de licență, iar în cadrul programelor de masterat 275 de studenți.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button