Expres

O nouă campanie de dezinsecție la Brașov

O nouă campanie de dezinsecție la Brașov.

De ieri și până în 31 iulie se desfășoară a treia campanie de dezinsecție pe domeniul public și privat al municipiului Brașov, care include și tratamentele de combatere a căpușelor.

Aceasta se execută atât la sol, pe timpul zilei, cât și spațial, pe timpul nopții, după cum urmează:

  • Dezinsecția de la sol (zonele verzi dintre blocuri, din parcuri, locuri de joacă etc) se va desfășura în intervalul orar 05:00-10:00, în funcție de condițiile meteo, cu un număr de 20 de echipe, care vor avea în dotare aparate portabile generatoare de ceață rece și caldă. În cadrul activității de dezinsecție la sol sunt incluse și tratamentele împotriva căpușelor.
  • Dezinsecția spațială (străzi, trotuare, parcări) se va desfășura în aceeași perioadă, în intervalul orar 21:00 – 04:00, în funcție de condițiile meteo, cu 12 echipe cu utilaje de mare putere, generatoare de ceață rece și caldă, cu pulverizare concomitentă.

Substanțele utilizate nu sunt toxice pentru oameni sau animale și sunt biodegradabile.

O nouă campanie de dezinsecție la Brașov. Dezinsecția pe domeniul public și privat al municipiului Brașov se realizează în șase campanii lunare, a câte trei treceri. Tratamentele de dezinsecție în spații deschise trebuie să se realizeze în toată perioada caldă a anului, ținând cont de ciclul de înmulțire al țânțarilor.

În paralel, se desfășoară și cea de a doua campanie de tratamente fitosanitare pentru combaterea bolilor și dăunătorilor la arbori, trandafiri și arbuști de buxus.

Aceste tratamente au ca obiectiv prevenirea și combaterea bolilor, cum ar fi făinarea, rapănul și monilioza, dar și dăunătorilor: afide, purici, gărgărița frunzelor, musculița albă de seră, puricele albastru, purici, omida păroasă a buxusului, acarieni, musca minieră, tripsul comun, păduchele lânos, trips, păduchele cenușiu, minierul marmorat, păduchele verde etc.

Aceste tratamente sunt aplicate pentru 11.384 de arbori, în 42 de zone cu plantații de trandafir, pe o suprafață de 3.745 de m.p., și în 104 zone cu plantații de buxus, care acoperă 16.859 de mp.

„Îi rugăm pe cetățenii municipiului Brașov să evite zonele unde se efectuează serviciile de dezinsecție, larvicidare și tratamente fitosanitare. În plus, în intervalul 21:00-04:00, în care se efectuează tratamentele de noapte, sunt rugați să țină geamurile închise. Crescătorii de albine trebuie ca în perioada efectuării serviciilor de dezinsecție să ia toate măsurile pentru protejarea familiilor de albine”, au transmis reprezentanții Primăriei Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button