Accident aviatic la Aeroportul Brașov, incendiu la spital și alte dezastre cu victime multiple – scenarii ale unor ample exerciții de salvare
Accident aviatic la Aeroportul Brașov, incendiu la un spital și alte dezastre cu victime multiple – acestea sunt scenarii ale unor ample exerciții de salvare ce se vor desfășura zilele viitoare, în județul Brașov.
Până în 30 iunie, la Brașov se desfășoară a doua sesiune de pregătire a personalului operativ cu atribuții de coordonare și conducere a intervențiilor (curs de tip „COS – DMS” – Comandant Operațiuni Salvare – Director Salvări Medicale), care reunește ofițeri pompieri din comenzile inspectoratelor pentru situații de urgență precum și medici din cadrul unităților de primiri urgențe.
Scenariile exercițiilor parcurse de cursanți vizează misuni complexe de stingere (simulate la unități medicale, tuneluri), accidente aviatice, incidente la operatori de tip SEVESO și alte situații de amploare și intensitate deosebite.
Exercițiile vor avea loc după cum urmează:
23.06 – Exercițiu: incendiu spital – locație: Spitalul Sf. Constantin – Dârste
26.06 – Exercițiu: accident aviatic – locație: Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav
27.06 – Exercițiu: accident tunel – locație: Tunelul Teliu
28.06 – Exercițiu: accident operator Seveso- locație: Schaeffler AG
29.06 – Exercițiu: victime multiple la o sală cu aglomerări de persoane – locație: Sala Sporturilor D. Colibași
Exercițiile în teren încep la ora 11.00, cu excepția celui de la tunel, unde va începe în jurul orei 09.30.
„Scopul acestei sesiuni de pregătire este de a dezvolta competențele personalului care asigură conducerea acțiunilor de intervenție în cazul producerii evenimentelor cu victime multiple și de a îmbunătăți cooperarea COS-DSM la locul intervenției. Pregătirea cursanților este realizată cu experți medici și pompieri din Franța în cooperare cu medici și pompieri din România. Cursul este structurat pe 8 serii, cu scopul de a pregăti 130 de pompieri din cadrul IGSU și unitățile subordonate, cu atribuții de conducere și coordonare a intervențiilor și 70 de medici UPU/UPU SMURD/CPU”, au explicat organizatorii.
Stagiile de pregătire sunt organizate prin proiectul „Multirisc Modulul III” – Activitatea 4 – Coordonarea Integrată a Acțiunilor Operative, finanțat prin POCU 2014-2020.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.