Expres

Cum să amenajezi o bucătărie open space: 3 sfaturi practice

Amenajarea unei bucătării open space poate părea o provocare, dar dacă pui în aplicare câteva sfaturi practice, vei putea obține un spațiu funcțional, estetic și plin de personalitate, fără prea mult efort. Descoperă în continuare 3 sfaturi de care să ții cont.

1. Delimitează spațiile cu ajutorul mobilierului și al pardoselii

Într-o bucătărie open space, poți utiliza mobilierul și pardoseala pentru a crea limite vizuale între zona de bucătărie și  zona de living. De exemplu, poți opta pentru o insulă de bucătărie sau o bibliotecă pentru a separa zona de bucătărie de cea de living și poți să folosești tipuri diferite de pardoseală pentru a marca delimitarea spațiilor. În acest mod, vei separa vizual foarte bine cele 2 zone și ulterior le vei putea amenaja pe fiecare în parte după bunul plac.

În zona de living poți să optezi pentru un mobilier suspendat și un șezlong pentru living, iar în zona de bucătărie poți să alegi un mobilier minimalist cu aparate electrocasnice incorporate.

2.Organizează spațiul într-un mod eficient și funcțional

Într-o bucătărie open space este important să optimizezi spațiul și să îl organizezi în mod eficient, astfel încât să nu aglomerezi zona. Pentru a face asta, folosește-te de spațiul vertical disponibil, prin montarea unor rafturi pe perete. În acest mod, vei avea la îndemână ustensile și accesorii bucătărie de care ai nevoie, fie că alegi să gătești înăuntru sau să pregătești un grătar afară alături de cei dragi.

| MyTex.ro
Cum să amenajezi o bucătărie open space: 3 sfaturi practice 10

Chiar la limita dintre zona de bucătărie și cea de living poți să amplasezi și o masă cu câteva scaune, astfel încât să obții o zonă liniștită de dining care să facă legătura între cele 2 spații.

3.Folosește culori și materiale într-un mod echilibrat

Pentru a crea o atmosferă unitară într-o bucătărie open space, alege culori și materiale care se îmbină perfect în ambele zone. Poți opta pentru aceeași paletă de culori sau nuanțe complementare și poți utiliza aceleași materiale pentru mobilier, blaturi, pardoseală și alte elemente decorative. Astfel, vei obține o coerență estetică între zona dedicată bucătăriei și cea dedicată camerei de zi. Iată câteva idei care să te inspire:

  • Pentru a obține un design modern, poți să folosești o paletă de culori formată din alb, negru, verde smarald sau albastru.
  • Dacă îți dorești un design minimalist, poți opta pentru o paletă de culori formată din bej, alb și crem.
  • Dacă îți dorești un design rustic, optează pentru o paletă de culori formată din nuanțe naturale, precum maro, galben, bej sau albastru.

Delimitarea zonei de bucătărie de cea dedicată camerei de zi, organizarea eficientă a spațiului și folosirea paletei potrivite de culori sunt câteva dintre aspectele pe care să le ai în vedere atunci când amenajezi o bucătărie open space. Folosește-te de informațiile din acest articol și pune-le în aplicare pe cele care se potrivesc stilului tău!

P


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button