Inspector de stat în construcții trimis în judecată de DNA după ce ar fi luat mită de la oameni de afaceri
Inspector de stat în construcții, trimis în judecată de DNA…
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus triiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpatului Năforniță Florin, inspector de stat în construcții în cadrul Inspectoratului Regional în Construcții București – Ilfov, pentru comiterea infracțiunilor de:
– luare de mită, în formă continuată,
– trafic de influență, în formă continuată,
– fals intelectual.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.
Date din rechizitoriu:
În perioada aprilie – august 2022, inculpatul Năforniță Florin, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit de la doi oameni de afaceri sume de bani și alte foloase necuvenite, după cum urmează:
– suma de 2.000 lei pentru a autoriza continuarea lucrărilor la o construcție (hală) situată pe raza județului Ilfov, ajunse într-o faza determinantă, în condițiile în care la momentul respectiv lucrările depășiseră de mult timp acel stadiu și de a nu aplica o sancțiune contravențională. Mai mult, inspectorul de stat în construcții, Năforniță Florin, ar fi acordat viza respectivă, pentru continuarea lucrărilor, fără a se deplasa în teren și a constata stadiul fizic al lucrărilor de construcție.
– foloase necuvenite pentru a nu formula obiecții și pentru a propune admiterea recepției la terminarea lucrărilor în cazul unei alte construcții situată tot pe raza judetului Ilfov.
În același context și în aceeași perioadă, inculpatul Năforniță Florin ar fi pretins și ar fi primit de la aceeași doi oameni de afaceri sumele de 2.000 lei și 200 euro pentru a-și exercita influența pe care acesta ar fi lăsat să se înțeleagă că o avea asupra unor colegi de-ai săi și că i-ar putea determina pe aceștia să dispună eliberarea cu celeritate a unor adeverințe care să ateste plata taxelor către Inspectoratul de Stat în Construcții, în valoare de 0,1% și 0,5% din valoarea lucrărilor din autorizațiile de construcție.
Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.