4 milioane de lei pentru arhitectura IT&C a Aeroportului Internaţional Braşov
4 milioane de lei pentru arhitectura IT&C a Aeroportului Internaţional Braşov. Consilierii judeţeni au votat miercuri, în şedinţa extraordinară convocată de îndată, pe lângă cea pentru Spitalul Județean, o hotărâre prin care a fost aprobată o nouă investiţie la Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav: configurarea sistemului informatic, atât în ceea ce priveşte echipamentele, cât şi programele.
Valoarea proiectului „Configurare arhitectură IT&C pentru Aeroportul Internaţional Braşov” este estimată la circa 4 milioane de lei fără TVA şi va fi implementat de Regia Autonomă Aeroportul Internaţional Braşov Ghimbav (AIBG). „Am aprobat indicatorii tehnico-economici pentru sistemul care urmează să fie implementat la nivelul Aeroportului Internațional de la Ghimbav. Era necesar să fie aprobate în regim de urgență, fiindcă urmează să fie implementat în perioada următoare, cât mai repede. Tot în această perioadă, Consiliul Județean Brașov derulează mai multe proceduri, unele pe parte de angajare. Sunt scoase la concurs diverse posturi. De asemenea, este o procedură în care se închiriază o parte din spațiile necesare funcționării aeroportului”, a precizat președintele Consiliului județean Brașov, Adrian Veștea, la finalul şedinţei (video).
4 milioane de lei pentru arhitectura IT&C a Aeroportului Internaţional Braşov. Conform hotărârii aprobate, obiectivul acestui proiect este realizarea infrastructurii hardware (echipamente) şi software (programe informatice) a noului sistem informatic al aeroportului, folosind tehnologii de ultimă generaţie. Potrivit raportului de specialitate care însoțește proiectul aprobat de consilierii județeni, în acest moment, sistemul informatic al Aeroportului Internaţional Braşov este incomplet din punct de vedere al echipamentelor, iar „partea de software lipseşte cu desăvârşire”.
Astfel, va fi proiectată şi realizată reţeaua de telefonie şi de internet. De asemenea, va fi realizat sistemul informatic integrat al aeroportului.
Durata estimată de implementare a proiectului este cuprinsă între 3 şi 6 luni.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.