Expres

Papa Francisc, internat de urgență

Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, a fost internat miercuri, 29 martie, „pentru câteva zile”, la spitalul Gemelli din Roma pentru a fi tratat de o infecţie respiratorie, potrivit unui comunicat al Vaticanului, citat de BBC.
În ultimele zile, Suveranul Pontif a avut dificultăți de respirație, dar nu este bolnav de COVID, anunță oficial Vaticanul.

Va avea nevoie să urmeze un tratament adecvat în spital pentru câteva zile. Papa Francisc este emoționat de numeroasele mesaje primite și este recunoscător pentru atenție și rugăciunile primite”, scrie în comunicat. Anterior, Vaticanul anunța că Papa Francisc a ajuns la spitalul Gemelli pentru a efectua mai multe analize care au fost „programate anterior”, fără a oferi mai multe detalii.

Potrivit cotidianului italian Corriere della Sera, care citează surse medicale, Papa Francisc a sosit la spital cu ambulanţa, în urma unor „probleme cardiace”, informația care contrazice anunţul Vaticanului. Personalul său cel mai apropiat, inclusiv agenții de securitate, a fost mobilizat să rămână peste noapte la spitalul Gemelli, potrivit presei italiene.
Problemele de sănătate ale Papei Francisc vin pe fondul perioadei extrem de aglomerate, înainte de Paște.

Papa Francisc, internat de urgență. În acest weekend, este programată o Liturghie în Duminica Floriilor, iar săptămâna viitoare vor fi slujbele de Săptămâna Mare și de Paștele Catolic. Suveranul Pontif are programată și o vizită în Ungaria, la sfârșitul lunii aprilie.

Papa Francisc suferă de diverticulită, o afecţiune care poate infecta sau inflama colonul. În iulie 2021, a suportat o operaţie prin care i-a fost extirpată o parte din colon. Suveranul Pontif are şi o problemă la genunchi şi uneori foloseşte un baston, alteori un scaun cu rotile în apariţiile sale publice.

Articole asemănătoare



Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button