Timp liber

Concert pentru orchestră, pian și… actor

Concert pentru orchestră, pian și… actor

Filarmonica brașoveană invită iubitorii de artă din oraș la un nou eveniment special. După succesul concertului cu Răzvan Popovici și Christoph Wyneken de săptămâna trecută, joia aceasta brașovenii sunt așteptați să asculte piese de Lyadov, Rachmaninov și Prokofiev.

Concertul va fi condus de către dirijorul Filarmonicii Brașov, Cristian Oroșanu, iar invitații evenimentului vor fi pianistul Vyacheslav Gryaznov și Florin Coșuleț.

Vyacheslav Gryaznov este pianist concertist și aranjor, autor a peste 40 de aranjamente de concert. Și-a câștigat reputația de a fi unul dintre cei mai remarcabili tineri aranjori care lucrează în prezent. Vyacheslav Gryaznov este laureat al unor concursuri internaționale în Italia, Ucraina, Danemarca, Georgia, Japonia și Rusia (inclusiv șase premii I și Marele Premiu) și un invitat frecvent la festivaluri internaționale. Pianistul a efectuat turnee în numeroase țări din Europa, CSI, Africa, Japonia, Statele Unite și în întreage Rusie.
În această seară va interpreta Concertul pentru pian și orchestră Nr. 4 în sol minor de Serghei Rachmaninov, o piesă rară în repertoriul instituțiilor de muzică din țara noastră.

Al doilea invitat al concertului este Florin Coșuleț, un cunoscut actor, autor și regizor sibian. Acesta va recita textul scris de Serghei Prokofiev pentru basmul simfonic „Petrică și lupul”. Această compoziție este de obicei interpretată la concertele pentru copii ale Filarmonicii Brașov și ale filarmonicilor din întreaga lume, dar în seara aceasta va fi interpretată pentru un public mai matur.

Programul complet al concertului este:

A. Lyadov- Kikimora

S. Rachmaninov – Concertul pentru pian și orchestră Nr. 4 în sol minor, op. 40

S. Prokofiev – Povestea simfonică pentru copii Petrică și Lupul, op. 67

S. Prokofiev – Simfonia nr. 1 in Re major, op. 25 (Simfonia Clasica)

Concert pentru orchestră, pian și… actor. Biletele pentru eveniment se găsesc la casieria Filarmonicii Brașov sau online pe bilet.ro.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare