112

[ViDEO] SFÂŞIETOR. Cea mai tare campanie a Poliţiei Rutiere: TRIŞEZI CENTURA, PĂCĂLEŞTI VIAŢA!

 

În urma accidentelor rutiere pe şoselele Românei mor anual peste 1.800 de persoane, potrivit Poliţiei Române. Deşi centura de siguranţă este obligatorie, unii conducători auto evită în continuare folosirea ei. Fie plasează centura peste spătarul scaunului auto, fie folosesc dispozitive pentru păcălirea semnalului sonor. În românia sunt practici uzuale, după cum recunosc majoritatea conducătorilor auto. 

O nouă încercare de a schimba mentalitatea şi a spori siguranţa în trafic, Poliţia Română a demarat o amplă campanie cu titlu sugestiv: „Trişezi centura, păcăleşti viaţa”.

Ieri a fost lansată la Bucureşti şi va ţine până în 18 iulie, la Constanţa, între 19 şi 25 iulie, la Iaşi, între 26 iulie şi 1 august, la Braşov, între 1 august – 7 august, la Cluj, între  8 şi 14 august şi Timişoara, între 15 august şi 21 august.

Cu un concept pătrunzător, menită să ajungă la sufletul oamenilor, pe lângă sesiunile de informare din partea poliţiştilor rutieri, campania cuprinde şi acţiuni de verificare în trafic, urmate de vizionări de filme tematice.

Ieri, zeci de şoferi care au trecut prin Piaţa Universităţii din Capitală fără să aibă centura de siguranţă au fost opriţi de poliţistele de la Brigada Rutieră, după cum au scris jurnaliştii de la news.ro.

Femeile agent nu i-au amendat pe şoferii care au acceptat să viziteze expoziţia de scaune auto rămase după accidentele rutiere organizată într-un cort instalat în apropierea filtrului rutier, pe esplanada cu statui din Piaţa Universităţii.

Lângă fiecare dintre scaunele expuse era câte o pereche de căşti unde şoferii puteau asculta povestea accidentului.

Eu sunt scaunul lui Robert. Mă rog, am fost. Acum sunt al nimănui. Pfu! Ce-am fost şi ce-am ajuns. Un scaun dintr-o epavă. (…) Robert abia cumpărase maşina şi era foarte încântat şi de mine. Vara trecută, după ce ne-am dat prin oraş, Robert şi-a luat două prietene şi am plecat spre mare, Autostrada era foarte aglomerată, ei nerăbdători. Au mers foarte aproape de o maşină din faţă care, nu înţeleg de ce, a frânat brusc. Nu cred că a apucat să frâneze prea mult şi ne-am ciocnit, am derapat în parapete şi ne-am făcut praf. Mi-ar fi plăcut să îl ţin lângă mine pe Robert. Dar centura… centura era peste mine”, era unul dintre mesajele pe care le-au ascultat şoferii prinşi fără centură de siguranţă. 

Mesajul Poliţiei Române pentru şoferii, postat pe facebook, ar trebui să fie elocvent:

„De multe ori, conducătorului auto sau pasagerilor le este mai uşor să oprească avertismentul sonor care semnalizează nepurtarea centurii, cuplând centura peste scaun, prin faţă sau spatele acestuia sau folosind un dispozitiv similar cu centura (denumit şi adaptor de centura de siguranţă falsă).

Centura de siguranţă te protejează, dar atunci când iei decizia de a poziţiona centura de siguranţă peste scaun, practic renunţi la protecţie în favoarea sa.

Centura de siguranţă este aliatul tău! 

Cuplează corect centura de siguranţă pentru a te asigura ca toate şansele de supravieţuire în cazul unui accident sunt ale tale, nu ale scaunului!”


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button