112

[ViDEO] BRAȘOV. SCENE DE GROAZĂ. Animalele, captive într-o garsonieră, nu au văzut niciodată lumina zilei. Câinii, legați cu lanțuri de pârghii improvizate

„Este cel mai tragic caz de maltratare a animalelor”

  • DSC_0861_209400.JPG
  • DSC_0875_209401.JPG
  • DSC_0904_209396.JPG
  • DSC_0900_209395.JPG
  • DSC_0880_209397.JPG
  • DSC_0855_209402.JPG
 

Aproximativ 28 de câini și trei pisici au fost salvate, astăzi, de autoritățile brașovene, în urma unei percheziții care a avut loc într-o garsonieră amplasată la parterul unei vile din strada Simion Bărnuțiu.

Cele 31 de animăluțe, majoritatea legate de câteva pârghii improvizate, nu au părăsit niciodată locuința de aproximativ 30 de metri pătrați. La prima vedere, acestea prezentau boli de piele și de ochi, fiind lipsite de lumină.

Astfel, animalele, 28 de căței și trei pisici, au fost nevoite să își facă nevoile în cele două camere în care erau ținute captive și chiar s-au înmulțit fără a primi vreodată tratament din partea unui medical specialist, au spus reprezentanții autorităților după inspecția preliminară a locuinței.

„Este cel mai tragic caz de maltratare a animalelor”

Este greu de explicat cum stăteau câinii. Este greu și de închipuit așa ceva. În toată cariera mea nu am văzut așa ceva până în momentul de față. O cameră, o bucătărie, niște lemne, niște fiare și câini legați de ele. Am înțeles că proprietara stătea cu ei acolo, nu îmi închipui unde putea să doarmă acolo. Cred că sunt 20 de centimetri de fecale, pe acolo se mai vede câte o urmă de parchet. Este o acțiune de succes. Am reușit să îi luăm pe toți, dar din păcate este cel mai tragic caz de maltratare a animalelor văzut de noi până acum. Deocamdată, câinii vor ajunge la adăpostul de la Stupini”, a declarat reprezentanta Asociației Milioane de Prieteni, Paula Ciotloș.

Proprietara, pasibilă de răspundere penală

Situația descoperită a fost catalogată de autoritățile brașovene drept cel mai tragic caz de maltratare a animalelor, iar proprietara , Simona Nimara, este pasibilă chiar și de răspundere penală.

„Doamna este pasibilă de răspundere penală. E păcat că sunt oameni, poate din dorința de a face bine, au reușit să facă exact opusul. Așa ceva eu nu am mai văzut, am intrat în multe adăposturi de câini și nu este mirosul care este aici. În cazul de față spațiul este închis, nu a fost ventilat. Poate femeia a fost plină de intenții bune, dar rezultatul a ieșit așa cum vedeți și dumnevoastră. Animalele sunt prinse în lanțuri puse total anapoda. A făcut din lanț, ham. Animalul este plin de răni”, a explicat Constantin Glădină, responsabilul cu bunăstarea animalelor la DSV Brașov.

Procuratura, serviciul de criminalistică, reprezentanții SPGA și reprezentantul Poliției Animalelor din cadrul DSV Brașov au percheziționat, în cursul dimineți, o locuință, în care, potrivit informațiilor, mai mulți câini ar fi fost ținuți în cuști, fără lumină şi în condiţii improprii.

CITIȚI ȘI:

ALERTĂ. BRAȘOV. Percheziții în forță la această oră. Brașoveancă suspectată de rele tratamente aplicate animalelor


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button