112

Vârstnic din Brașov, bătut crunt de doi tineri, pentru un telefon vechi și..  4 lei

Un vârstnic din Brașov a fost bătut crunt de doi tineri, pentru un telefon vechi și..  4 lei.

S-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de cele două persoane cu privire la săvârșirea a câte o infracțiune de tâlhărie calificată.
În noaptea de 5/6.08.2023, în jurul orei 02:00, persoana vătămată, persoană de sex masculin în vârstă de 69 de ani, a adormit pe o bancă în proximitatea unui centru comercial de pe Șoseaua Cristianului. La un moment dat, două persoane de sex masculin, una în vârstă de 16 ani, iar cealaltă de 26 de ani, s-au apropiat și, profitând de situație, i-au sustras un telefon marca Nokia cu taste, precum și suma de 4 lei. Persoana vătămată s-a trezit, iar inculpații au agresat-o fizic în mod repetat, aplicându-i lovituri în zona capului și a corpului cu pumnii și picioarele pentru a-și asigura scăparea. Au fost provocate astfel multiple fracturi la nivelul capului, fiind necesare 30-35 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare“, a informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov.


Astăzi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Brașov a dispus arestarea preventivă a inculpaților pe o perioadă de 30 de zile.

Activitățile de urmărire penală au fost realizate de către Secția 2 Poliție din cadrul Poliției Municipiului Brașov, sub supravegherea și coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Faza urmăririi penale are ca obiect strângerea probelor necesare cu privire la existența infracțiunilor, la identificarea persoanelor care au săvârșit o infracțiune și la stabilirea răspunderii penale a acestora, pentru a se constata dacă este sau nu cazul să se dispună trimiterea în judecată.

Articole asemănătoare

De asemenea, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat presupune existența unei suspiciuni rezonabile, pe bază de probe, cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de către o persoană și nu este de natură a răsturna prezumția de nevinovăție.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button